Domovská stránka > P > Proč Mi Hučí Počítač?

Proč mi hučí počítač?

Hlasitý pevný disk

Hlučné pc může být také díky tomu, že máte hlučný hard disk. Často „cvrlikají“ disky staré nebo ty, které už moc dlouho nevydrží a brzy přestanou fungovat. Pokud chcete pc nebo notebook zrychlit, ale také jej hlavně ztišit, vyměňte harddisk starý za nový SSD.

Přečtěte si více

Co se stane bez chladící kapaliny?

Chladicí kapalina

Pravdou je, že se bez ní jezdit dá. Během léta ji může nahradit o běžná voda – která však může působit problémy spojené s usazeninami a korozí. Dále lze říci, že se dá jet i bez chladicí kapaliny. Je však třeba nevytáčet motor, pokud to jde tak nechat volnoběh a stále kontrolovat teplotu.
Také, co se stane když dojde chladicí kapalina? Hladina pod ryskou minima a nad nebo zároveň maxima se nedoporučuje. V prvním případě by došlo k nedostatečnému chlazení motoru a hrozilo by riziko přehřátí. V druhém případě by vlivem nadměrného množství chladící kapaliny mohlo dojít k přetlakování chladícího systému a jeho poškození.

Může se také zeptat, kam se ztrácí voda z chladiče?

Hledejte stopy uniklé vody z chladiče. S největší pravděpodobností nádrž na chladící kapalinu v některý místech netěsní. Do té doby, než ono místo najdete, nemá smysl cokoliv vyměňovat. A pokud místo úniku nenajdete, je možné, že se voda z chladiče ztrácí skrze spalovací motor. Jak se starat o vodni chlazení? EK Water Blocks doporučuje výměnu chladící kapaliny jednou ročně a s výměnou kapaliny provést i výměnu hadic nebo trubic v okruhu. Během údržby není také na škodu zkontrolovat vnitřek chladících bloků, zda neobsahují nějaký sediment nebo jiné nečistoty, které by snižovaly jejich účinnost.

Co je to chlazení?

Chladicí zařízení je specializované technické zařízení (stroj nebo přístroj) určené pro chlazení (ochlazování), což znamená úmyslné snižování teploty v nějakém uzavřeném prostoru odvodem tepla mimo chlazený prostor nebo předmět. Jde o reverzní proces k vytápění (vyhřívání), který teplotu naopak zvyšuje. Jaký je rozdíl mezi pasivním a aktivním chlazením? Pasivní chlazení je zcela bezhlučné, neobsahuje žádný ventilátor. Aby bylo dosaženo stejného chladicího efektu, musí být chladič podstatně větších rozměrů, než by tomu bylo u chladiče aktivního. Kvůli tomu může někdy být výsledná cena pasivního chladiče vyšší než u chladiče aktivního.

Jak tepelné čerpadlo chladi?

Ideální je pro tepelné čerpadlo chladit pomocí velkoplošného systému (podlahové, stropní nebo stěnové chlazení). Při použití velkoplošného systému dokáže čerpadlo dosáhnout vysoké efektivity a chladit velmi úsporně. Aktivní chlazení: Pro aktivní chlazení se využívá kompresor tepelného čerpadla. Když to vezmeme v úvahu, jak chladit podlahovym topenim? Podlahové chlazení využívá nízkého teplotního spádu pro chlazení (např. 22°C / 18°C). Velkou plochou se potom předává chlad (resp. odebírá teplo) o výkonu cca 30 - 40 W/m 2 do prostoru.

Tak jak nasadit chladic na procesor?

Jednoduše položte chladič na procesor a poté zatlačte výčnělky do otvorů základní desky, které se nachází na rozích patice. Po zatlačení výčnělků do základní desky otočte západkou ve směru do středu procesoru (viz šipka), čímž jednotlivé výčnělky a tím i chladič definitivně upevníte.

By Weisbart Gorena

Jak zapojit chytrou domácnost? :: Jak funguje chladič procesoru?
Užitečné odkazy