Domovská stránka > J > Jak Se Chová Myš?

Jak se chová myš?

Myšky lze chovat v kleci či v akváriu. Pro jednu až dvě myši by klec měla být o délce cca 40cm, šířce 30cm a výšce 25cm. Toto je minimální prostor, samozřejmě čím větší, tím pro zvířátka lepší. Pozor však na šířku mezer v kleci, nesmí být větší než 7,5mm, jinak by mohly myšky prolézt.

Přečtěte si více

Kolik má myš prstů?

Atlas škůdců - Myš domácí

Délka těla je do 9 cm, ocas má přibližně stejně dlouhý jako tělo. Na každé noze má pět prstů, protáhlý čenich, velké uši, oči velikosti korálků. Březost 3 týdny, mláďata dospívají ve 2 měsících. Samice rodí 8-10x ročně 4-8 mláďat.
Kolik chromozomů má myš? Myš má na rozdíl od člověka jen 20 párů chromozomů. Protějšky zhruba 250 genů uložených na lidském chromozomu 21 najdeme u myši "rozstrkané" hned na třech chromozomech.

Kde žije myš?

Český názevMyš domácí
Rozšíření ve světěPo celém světě, krom Arktidy a Antarktidy + džunglí
PotravaSemena, obilná zrna, lidské potraviny
Délka těla s hlavou7 - 10 cm
Způsob životaŽije ve volných koloniích
Co prokouše myš? Myšky přitom mohou v domácnosti napáchat pěknou paseku. V domě se dostanou skoro všude a prokoušou se téměř jakýmkoli materiálem, nedělají jim problém dřevěné součásti nábytku, nezastaví je ani plastové obaly.

Tak co nesnáší myši?

Odežeňte je vůní Babské rady hlásají, že tam, kde je cítit heřmánek, levandule, řebříček, máta, vratič či česnek, myš nevleze. Také prý nesnáší ani prostředky proti molům jako jsou vonné tyčinky, postřiky i bločky do šatníku. Tak co potrebuje myš? V kleci by neměla chybět:

  • Napáječka.
  • Misky na krmení
  • Domeček.
  • Větve na šplhání
  • Materiál na stavbu hnízda.
  • Hračky – například *běhací kola, ruličky od kuchyňských utěrek, či toaletního papíru, nebo jiné hračky pro myši, které seženete ve zverimexech, či na internetu.

Jak se zbavit mysi bez jedu?

Tradičním způsobem, jak se zbavit myší, jsou pasti a pastičky. Zvolit můžete klasickou sklapovací, do níž stačí umístit návnadu, past natáhnout a pak jen čekat, až se do ní hlodavec chytne. Jedná se o osvědčený způsob likvidace myší. Jaká je nejlepší návnada na myši? Jako návnada se do pastiček dává leccos. Do hitparády „nej" návnad jistě patří na sádle opečený chléb, granule pro psa nebo kočku, kůže ze špeku, slanina, ale i kousek hořké čokolády nebo ořechu. Na takovou dobrotu se myš jistě chytí, ale mnoho z vás může pak mít docela problém ji z pasti vyndat.

Kam vyhodit mrtvou myš?

Pokud tělo zakopat z nějakého důvodu nemůžete, vyhoďte jej do popelnice na směsný odpad zabalené v novinách a sáčku. Jestliže jste v lovu úspěšní nebyli nebo nechcete řešit, co s mrtvou myší, zavolejte nám. Provedeme u vás účinnou a profesionální deratizaci myší již do 24 hodin.

By Niall Oberlin

Jak dlouho trva reklamace iPhonu? :: Jak dlouho se dožívá myš domácí?
Užitečné odkazy