Domovská stránka > C > Co Je To Rejstříkový Soud?

Co je to rejstříkový soud?

Rejstříkový soud zkoumá, zda údaje o skutečnostech, které se do veřejného rejstříku zapisují, vyplývají z předložených listin, tedy zkoumá, zda z předložených listin plynou takové rozhodné skutečnosti, jež odůvodňují provedení navrženého zápisu, resp. výmazu z veřejného rejstříku.

Přečtěte si více

Co je to komunikační protokol?

Komunikační protokol je množina pravidel, určujících způsob zápisu (syntaxi), význam jednotlivých zpráv při (síťové) komunikaci a synchronizaci těchto zpráv. Co to znamená protokol? Protokol (informatika) – soubor pravidel pro komunikaci mezi dvěma nebo více uzly (počítači) Protokol (zápis) – zápis o provedených úkonech, záznam jednání (u policie, soudu apod.) Protokol (diplomatika) – úvodní část listiny.

Jaké jsou druhy komunikace?

Podle komunikačního systému:

  • verbální komunikace – slovní komunikace, tedy komunikace slovem či písmem.
  • neverbální komunikace – dorozumívání beze slov (např. mimika, haptika, gestikulace atd.)
  • vizuální komunikace – komunikace prostřednictvím vizuálních sdělovacích systémů.
Lidé se také ptají, jak funguje protokol? Protokol je v informatice konvence nebo standard, podle kterého probíhá elektronická komunikace a přenos dat mezi dvěma koncovými body (realizované nejčastěji počítači). V nejjednodušší podobě protokol definuje pravidla řídící syntaxi, sémantiku a synchronizaci vzájemné komunikace.

Co to je adresa?

IP adresa je unikátní číslo, které je přiděleno libovolnému zařízení komunikujícímu prostřednictvím internetového protokolu (IP). Svoji IP adresu tak mají nejen počítače, notebooky nebo tiskárny, ale také každý telefon, tablet nebo například nová pračka. Jak zjistit svoji IP adresu? Najděte svou IP adresu v Windows

  1. Vyberte Start> Nastavení > Network & internet > Wi-Fi a pak vyberte Wi-Fi síť, ke které jste připojení.
  2. V části Vlastnosti vyhledejte svoji IP adresu, která je uvedená vedle položky Adresa IPv4.

Co to je WWW?

World Wide Web (WWW, zkráceně web, v doslovném překladu „světově rozsáhlá pavučina“ nebo „celosvětová síť“) je označení pro systém prohlížení, ukládání a odkazování dokumentů nacházejících se v internetu. Co nám poskytuje Internet? Mezi základní služby internetu patří:

  • WWW – systém webových stránek zobrazovaných pomocí webového prohlížeče.
  • E-mail – elektronická pošta.
  • Instant messaging – online (přímá, živá) komunikace mezi uživateli.
  • VoIP – telefonování pomocí internetu.
  • FTP – přenos souborů

Pokud jde o to, jak se dělá protokol?

Protokol musí být jasně, stručně a přehledně napsaný, aby se v něm mohl čtenář snadno a rychle orientovat. Odtud plyne, že jednotlivé části by se mezi sebou neměly míchat. V záznamu měření nemá co dělat diskuse výsledků či upřesňování teorie, podobně v teorii konkrétní hodnoty, při kterých se měří.

By Hazelton Francescone

Jak poznám rastrový obrázek? :: Co je internetovy protokol?
Užitečné odkazy