Domovská stránka > C > Co Je To Je?

Co je to je?

Definice (z latinského de = od, pryč a finis = hranice, tedy definitio = ohraničení, vymezení) je pokud možno jednoznačné určení významu nějakého pojmu.

Přečtěte si více

Podle toho, co je poznatek?

Poznatek je jednotlivý výsledek lidského poznávání. Soustava poznatků tvoří znalost. Poznatek je kognitivní reprodukcí určité části objektivního světa a jeho zákonitostí. Funkcí poznatku je převedení rozptýlených představ a tušení do sdělitelné a všeobecné formy. Lidé se také ptají, jak se nazývá předávání informací? Předávání informací se říká komunikace.

Jaké jsou informační zdroje?

Charakteristika informačních zdrojů

Informační zdroj může být tištěný, zvukový, obrazový nebo elektronický. Informační kanál je komunikační cesta, popř. médium umožňující přenos informace (dat) od informačního zdroje k příjemci informací (např. dokument, vzduch, optické vlákno).
Lidé se také ptají, jaká je základní jednotka informace? Bit (z anglického binary digit – dvojková číslice; angl. bit = drobek, kousek) je základní a současně nejmenší jednotkou dat, používanou především v číslicové a výpočetní technice a v teorii informace, kde je označován i jako shannon (symbol Sh). Značí se malým písmenem b, např.

Tak co to znamená nnn?

No Nut November – iniciativa listopadu bez sexuálních aktivit. Co je to zkratka? Zkratka je ustálený způsob zkrácení slova nebo sousloví. Nejčastěji se zkratky používají pro zápis často užívaných slov či ustálených spojení (r. 1945, p. Novák, nám., apod.)

Pokud jde o to, co je to mít crush?

„Mít na někoho crush“ znamená mít na někoho zálusk, protože se vám líbí. Toto slovní spojení je v podstatě překladem anglického „to have a crush on somebody“, které má totožný význam. Významově tak lze označit jak pocit zamilovanosti, tak objekt, ke kterému se tyto pocity vážou (pak říkáme, že někdo je něčí crush). Co je to znalost? Znalost je strukturovaný souhrn vzájemně souvisejících poznatků a zkušeností z určité oblasti nebo k nějakému účelu. Získává se zejména praxí nebo studiem. Znalost je reprezentace neboli kognitivní model určité věci, vzájemných vztahů entit a operací, které je s takovými entitami možné provádět.

Lidé se také ptají, co to znamená komunikace?

Podstatou termínu komunikace (latinsky communicatio) je "spojení". V obsahovém typu lidského jednání jde o spojení dvou vědomí prostřednictvím sdělování (komunikace). Toto spojení mohou podporovat různé technické (distribuční) prostředky, které k tomu mohou využívat různé cesty.

By Grimbald Neira

Proč inkluze? :: Kdo jsem psychologie?
Užitečné odkazy