Domovská stránka > C > Co Je Chra?

Co je CHRA?

Chrám (řecky ναός, náos, latinsky templum) je obecné označení pro stavbu nebo komplex staveb určenou k bohoslužbám a jiným podobným nebo souvisejícím náboženským účelům.

Přečtěte si více

Co je to Námětová hra?

námětová hra založená na mezilidském kontaktu a komunikaci, na setkávání různých lidských jedinců v situacích, osob, které na sebe vzájemně působí – řeší střetávání svých postojů a potřeb, přání a směřování a vytváření tak děje. Co je to pocitacova hra? Počítačová hra či zkráceně PC hra je videohra (zábavný software) zprostředkovaná interaktivním softwarem na desktopových platformách – operačních systémech stolních počítačů, notebooků, atp. (např. Windows či Linux Fedora).

Co je symbolicka hra?

Symbolická hra

Děti si hrají na něco jen „jako“, předstírají a vymýšlejí si. Toto hrové předstírání (symbolická hra) se objevuje nejčastěji mezi 18 měsíci a 7-8 roky. Jednotlivé hračky mohou v mysli dítěte zastupovat de facto cokoli (např.
Lidé se také ptají, co to je soutěž? Soutěž je zápolení dvou nebo více stran o něco, co je cenné pro všechny soutěžící a čeho není dost pro všechny. V ekologii přirozeně vzniká jako kompetice mezi živými organismy sdílejícími totéž prostředí a zápolícími o potravu, prostor nebo partnery.

Také, za jakým účelem vznikly hry soutěže?

Soutěž jako hra

Hry, které jsme v dětství sami vymýšleli, nás okouzlovaly a uchvacovaly tak, že jsme zapomínali na realitu a nechali se unášet přítomností. Jak píše E. Svobodová „Hra otevírá dveře do magického světa, ve kterém je vše jenom jako a platí jiná pravidla" (2005, s. 1).
Může se také zeptat, co rozvíjí námětová hra? Dítě, které vstupuje do předškolního zařízení, by mělo mít stádium jednoduché experimentace a manipulace zvládnuté. V období docházky do mateřské školy se rychle rozvíjí hra symbolická a nápodoba. Na konci předškolního období by mělo dítě zvládat stádium složitých námětových a dramatizujících her.

Pokud jde o to, co se rozvíjí při hře?

Svou povahou tvoří vhodné prostředí pro ověřování zkušeností a poznatků a celkový rozvoj osobnosti (kognitivní a emoční funkce, sociální vztahy, tělesný vývoj, poznávání světa, socializace, mravní formování a příprava vyvíjejícího se jedince pro hodnotný život). Co je to kooperativní hra? Kooperativní hra v teorii her označuje hru, ve které hráči mohou vzájemně spolupracovat (kooperovat). V kooperativní hře mají hráči možnost před volbou strategií vyjednávat a uzavírat závazné dohody o tom, jaké strategie zahrají, aby zvýšili svoji výhru. Hráči obecně mohou, ale nemusí spolupracovat.

Tak co je to sandboxová hra?

Hra typu sandbox („pískoviště“) poskytuje nástroje, jimiž může hráč měnit herní svět podle vlastních představ. Obecně platí, že i hry s otevřeným světem hráče nějakým způsobem omezují; jde buď o omezení vyplývající z technických možností hardwaru nebo herní omezení dané linearitou hry (zamčené lokace).

By Castle

Co tvoří identitu člověka? :: Co je etická norma?
Užitečné odkazy