Domovská stránka > J > Jak Daleko Se Má Sedět Od Televize?

Jak daleko se má sedět od televize?

Obecně ale platí, že vzdálenost mezi místem, odkud se na televizi díváte, a televizí samotnou by měla být 2,3 až 3násobkem úhlopříčky televize. Pokud jde o výšku umístění televize, ideální je, když je střed obrazovky ve výši očí, resp. kousek nad ní.

Přečtěte si více

Z jaké vzdálenosti sledovat 4K televizi?

Úhlopříčka (palce)RozlišeníDoporučená pozorovací vzdálenost od TV (m)
48″ / 121 cm4K0,9 m
50″ / 127 cmFull HD2,0 m
4K1,0 m
55″ / 139 cmFull HD2,2 m
Podle toho, jak vysoko tv od země? Ideální poloha televize je nastavená tehdy, když je střed obrazovky ve výši očí diváka, eventuálně o pár centimetrů níže. Nejlepší je, pokud během sledování televize nemusíte mít zakloněnou ani předkloněnou hlavu. Většinou se jedná o výšku od 90 do 120 cm.

Jak velkou Uhlopříčku LED televize?

Při rozhodování, jak velkou televizi vybrat, ne vždy platí „čím větší, tím lepší“. Pokud vybíráte televizi do menšího bytu nebo třeba do ložnice, zvolte úhlopříčku menší. Obecně ale platí, že televize s úhlopříčkou alespoň 55“ poskytne velmi komfortní zážitek. To pravé domácí kino si užijete s 65“ televizí. Jak vybrat správnou Uhlopříčku televize? Pokud si chcete zvolit televizi s rozlišením Full HD, pak by její velikost měla být minimálně polovina této vzdálenosti, tedy 100 cm. Pokud byste si sedli blíže, obraz nebudete vidět ostře. Platí tedy pravidlo, že u televize Full HD by měla mít velikost odpovídající minimálně polovině sledovací vzdálenosti.

Může se také zeptat, jak si vybrat televizi?

Na co všechno se při výběru televize zaměřit

  • Úhlopříčka (celková velikost televize)
  • Rozlišení (určuje ostrost obrazu)
  • Funkce Upscaling (přepočítání obrazu z nižšího rozlišení na vyšší kvalitu)
  • Obnovovací frekvence (má vliv na plynulost scén)
  • Typ podsvícení (ovlivňuje jas, kontrast i třeba podání barev)
Jak sedět u televize? Vhodné je sezení prokládat úlevovými polohami, ve kterých je sed uvolněný bez většího zatížení svalstva. Pokud sedíte vzpřímeně, je důležité, aby záda měla pevnou oporu. Dlouhé sezení je také vhodné prokládat přestávkami či cvičením např. s využitím metody INFINITY.

Jak daleko sedět od monitoru 32?

monitory

Monitor SizeStandard Distance - 30°Cinematic Distance - 40°
Monitor Size 32″Standard Distance - 30° 130 cmCinematic Distance - 40° 98 cm
2 další řádky
Jak daleko sedět od monitoru 27? Vzdálenost mezi uživatelem a monitorem by v závislosti na úhlopříčce obrazovky měla činit 50 až 80 centimetrů. Horní okraj obrazovky musí při správně nastavené výšce ležet výrazně pod úrovní očí.

Když to vezmeme v úvahu, jak velkou televizi do pokoje?

Při volbě velikosti televize bychom se ale neměli nechat unést pouze tím, kolik místa jí můžeme v pokoji vyhradit. V potaz bereme i velikost samotného pokoje, přesněji vzdálenosti, ze které se na ni budeme dívat. Doporučovaná vzdálenost pro sledování televize je přibližně trojnásobek její úhlopříčky.

By Consolata

Jakou televizi 55 palců? :: Jak poznat napíchnutý iPhone?
Užitečné odkazy