Domovská stránka > J > Jak Lépe Chladit Pc?

Jak lépe chladit PC?

Abyste se vyhnuli přílišné hlučnosti, doporučujeme ventilátory s co největším průměrem lopatek a s kuličkovými ložisky, které i po delší době provozu vykazují tichý chod. Skříň by měla být z hliníku s dostatečným množstvím průduchů. Výkon a správnost chlazení se projeví při zátěži počítače.

Přečtěte si více

Jak ochladit CPU?

Nejlepším konvenčním řešením je kombinace měděných trubic heatpipe a hliníkového žebrování, které je chlazeno ventilátorem. Čím větší je průměr ventilátor, tím pomaleji, a tedy tišeji se může otáčet, a přitom poskytovat dostatečný průtok vzduchu. Jak nastavit větráky v PC? Pokud chcete mít možnost regulovat rychlost větráků, měli byste je připojit k základní desce (pokud tedy nemáte v počítači speciální zařízení, kterým můžete ovládat rychlost větráků nezávisle na desce). Na většině desek najdete pro větráky 3pinové a/nebo 4pinové konektory.

Proč mi hučí počítač?

Hlasitý pevný disk

Hlučné pc může být také díky tomu, že máte hlučný hard disk. Často „cvrlikají“ disky staré nebo ty, které už moc dlouho nevydrží a brzy přestanou fungovat. Pokud chcete pc nebo notebook zrychlit, ale také jej hlavně ztišit, vyměňte harddisk starý za nový SSD.
Když to vezmeme v úvahu, jak udělat tichý pc? Jednou z takových je Trust GXT 278. Jde o speciální podstavec, který má v sobě zabudované čtyři ventilátory. Rychlost jejich otáček je přitom možné měnit, nebo dokonce i zcela vypnout. Tím mohou lidé sami nastavit ideální poměr mezi tichým chodem a účinným chlazením.

Jak se chladí součástky v PC které se při činnosti zahřívají?

Jak se chladí součástky v PC, které se při činnosti zahřívají? Používají se chladiče, nejčastěji z hliníku. Hliník (kov) odvádí teplo od součástky velmi dobře. Jak přehřát počítač? Házejte svým notebookem, bouchejte s ním, pokládejte na něj těžké nebo horké věci. Během několika týdnů začnou jednotlivá spojení plastových dílů povrzávat a budete tak moci odstartovat první fázi svého boje za nový počítač.

Jak utišit notebook?

Špatné nastavení pomocí hdparm totiž může způsobit problémy. Majitelé netbooků, které si přístroj koupili s nějakou linuxovou distribucí, mohou ke ztišení disku použít příkaz hdparm -B 255 /dev/sda (tím se vypíná správa napájení disku, jež ovládá i parkování hlavičky). Jaký chladič na procesor? V případě chladiče na procesor bych většině běžných uživatelů doporučil chladič aktivní. Tepelné vyzařování dnešních procesorů je již na rozumné úrovni a moderní procesorové chladiče jsou již poměrně dost tiché (i když stále slyšitelné).

Tak jak regulovat otáčky ventilátoru v pc?

Základní desky také obsahují teplotní čidla a otáčky lze regulovat softwarově v závislosti na aktuální teplotě. To je možné v BIOSu nebo nějakým externím programem (např. SpeedFan). Takové řešení je vhodné zejména pro chlazení procesoru.

By Sheffield

Jak regulovat otáčky ventilátoru? :: Jak reinstalovat Windows přes BIOS?
Užitečné odkazy