Domovská stránka > J > Jak Prodloužit Životnost Ssd?

Jak prodloužit životnost SSD?

Pokud hodláte ze svého SSD vyždímat úplné maximum, z hlediska životnosti a kapacity, pak vyhledejte „Obnovení“, klikněte na „Konfigurovat nástroj Obnovení systému“, dole zvolte možnost „Konfigovat“ a zakažte ochranu systému v horní části okna.

Přečtěte si více

Jak nainstalovat systém na SSD disk?

Jak nainstalovat SSD na plochu

Krok 1: Odpojte napájení, odpojte všechny kabely a položte jej na chladné a suché místo. Krok 2: Sundejte kryt pouzdra a uvidíte nainstalovaný pevný disk. Krok 3: Připojte disk SSD k základní desce pomocí kabelu SATA a pomocí napájecího kabelu SATA připojte disk SSD k napájecímu zdroji.
Jak zobrazit druhý HDD? Spusťte Průzkumník Windows, přepněte na kartu »Zobrazení« a z nabídky zvolte »Možnosti«. V okně »Možnosti složky« přepněte na kartu »Zobrazení« a u položky »Skrýt prázdné jednotky« zrušte zatržítko. Nastavení potvrďte tlačítkem »Použít«.

Jak přenést systém na jiný disk?

Nejjednodušším způsobem je připojit nový HDD nebo SSD přes USB case k vašemu současnému počítači nebo jej připojit jako další disk v případě, že máte ve skříni volnou šachtu (případně přímo na sběrnici po demontáži skříně – prověřte ale napájení). Spusťte WinToHDD a poté klikněte na "Klonovat systém/System Clone". Podle toho, jak přiřadit disk? Pravým tlačítkem klikněte na možnost Tento počítač a vyberte možnost Spravovat. Otevřete položku Správa disku. Vyberte disk, ze kterého chcete vytvořit oddíl. Klikněte pravým tlačítkem myši v dolním panelu do prostoru nepřiděleného do oddílů a vyberte možnost Nový jednoduchý svazek.

Můžete se také zeptat, jak nastavit nový hdd?

Připojení kabelu SATA k pevným diskům

Rozhraní SATA má jednoduché klíčované kabely, tzn. dají se k disku a základní desce připojit pouze jedním způsobem. Dalším krokem tedy je připojení jednoho konce kabelu SATA k pevnému disku a druhého konce kabelu SATA k základní desce. A máte napůl hotovo.
Jak na formátování disku? Využívá se k němu standardní okno Průzkumníka Windows, kde na požadovaný disk kliknete pravým tlačítkem myši. Poté z místní nabídky vyberte příkaz „Formátovat…“. Zadáte požadované parametry a poté můžete proces spustit. Co se systému souborů týče, můžete zvolit FAT32 či NTFS.

Jak naformátovat disk který není vidět?

Klikněte pravým tlačítkem myši na Neinicializováno a zvolte možnost Inicializovat. Po inicializaci se vám disk už zobrazí přímo ve složce Tento počítač a po naformátování jej můžete začít využívat dle své libosti. Podle toho, jak bootovat z disku? V angličtině se pro slovo zavést používá výraz boot, proto se i v češtině často říká "nabootovat". Pokud je Váš počítač takto nastaven (v BIOSu/UEFI), stačí jednoduše připojit flash disk a PC restartovat. Je-li ale nastavení jiné, instalační soubory Windows, Linux nebo jiné aplikace, utility se při startu nezavedou.

Jak vypnout harddisk?

Nastavit dobu vypnutí disků jde v Ovládací panely\Hardware a zvuk\Možnosti napájení po úpravě aktivního schématu. Doba pro vypnutí pevných disků je v pokročilém nastavení. Zamezit vypínání disku jde zadáním hodnoty 0 místo výchozích dvaceti minut.

By Farrell Oberman

Jak zapnout iPhone bez Home Button? :: Jak se pripojit na AirPlay?
Užitečné odkazy