Domovská stránka > C > Co Je Střelkový Mys?

Co je Střelkový mys?

Střelkový mys (anglicky Cape Agulhas, afrikánsky Kaap Agulhas) je mys, který je nejjižnějším místem afrického kontinentu (34° 49′ j. š.). Poledník, který jím prochází (téměř přesně 20° 00′ v. d.), představuje pomyslnou hranici mezi Atlantským a Indickým oceánem.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, jaký je nejsevernější bod afriky?

Bílý mys (arabsky الرأس الأبيض‎ Ra's al Abyad) je mys, který je nejsevernějším bodem Afriky na pevnině. Leží v Tunisku nedaleko města Bizerta na pobřeží Středozemního moře. Severně od mysu se nachází ostrov Cani s majákem. Co to je mís? MIS (Management Information System) - manažerský informační systém - poskytuje informace pro efektivní řízení organizace. MIS pracuje s daty z podnikových informačních systémů, systémů dodavatelů, odběratelů, státní správy a dalších zdrojů.

Jakou vertikalni myš?

Tipy na vertikální myši

Pořídit se dá od 900 korun.. Mezi ty dražší a bezdrátové modely se řadí Evoluent VM4R-W, jejíž cena začíná na 3000 Kč. Naprosto odlišný ergonomický koncept nabízí myš Posturite Penguin Medium. Vypadá už spíše jako joystick A koupit ji můžete za 2600,- korun.
Jaké je nejnižší místo Afriky? Nejvyšším bodem kontinentu je Kilimandžáro - Uhuru 5 895 m n.m a nejníže položeným místem Assalská proláklina - 155 m pod úrovni hladiny světového oceánu. Střední výška kontinentu je 750 m n. m. Atlas tvoří nevýznamnější pohoří severní Afriky.

Může se také zeptat, co oddeluje evropu od afriky?

Břehy kontinentu omývá Atlantský a Indický oceán. Od Evropy ji odděluje Středozemní moře a nejblíže jsou k sobě oba kontinenty v Gibraltarském průlivu (14 km). S Asií je Afrika spojena Suezskou šíjí (120 km), jižně od Suezské šíje pak oba kontinenty odděluje Rudé moře. Jak se jmenuje největší africký poloostrov? Jsou to obratník Raka, obratník Kozoroha a rovník. Jediným větším ostrovem poblíž Afriky je Madagaskar. Největší africký poloostrov se jmenuje Somálský, největší záliv je Guinejský. Nejvyšší pohoří Afriky se jmenuje Kilimandžáro.

Jaká je členitost Afriky?

3) Členitost pobřeží Afrika je velmi málo členitý kontinent. Vznikla rozpadem prakontinentu Gondwana a i v současnosti můžeme pozorovat proces tohoto rozpadu kontinentu. 4) Oceány Afriku omývá Atlantský oceán na severu a západě, na východě a jihu je to Indický oceán. Také, co tvori povrch afriky? Strukturně-morfologické jednotky Afriky, povrch

Oblast tabulové Afriky tvoří Saharsko-súdánské roviny a plošiny s největší pouští světa Saharou, Hornoguinejská vysočina, Konžská pánev, Kalaharská pánev, Kapské hory a Madagaskar. Oblast východní Afriky představují Etiopská vysočina a Východoafrická náhorní plošina.

Pokud jde o to, jak se dělí afrika?

Afrika se člení na regiony, které se v různých zdrojích neuvádějí jednotně. Běžné členění Afriky definovala OSN, která uvádí pět základních regionů, a to Severní Afrika, Západní Afrika, Střední Afrika, Východní Afrika a Jižní Afrika. Každý region se člení na státy.

By Rafael

Jak si vybrat myš? :: Jak zaokrouhlit na tisice?
Užitečné odkazy