Domovská stránka > C > Co Je Litr V Penezich?

Co je litr v penezich?

Označení pade pro 50 Kč, tác či litr pro 1 000 Kč a meloun či míč pro 1 000 000 Kč vychází čistě ze zvukové podobnosti.

Přečtěte si více

Když to vezmeme v úvahu, kolik je v litru centilitru?

CentilitrLitr
1 cl0.01 L
2 cl0.02 L
3 cl0.03 L
4 cl0.04 L
Co byl Čechoslovakismus? Čechoslovakismus znamená politickou či kulturněpolitickou koncepci, která vychází z představy o existenci československého národa a československého jazyka. Důvodem vzniku byly obranné mechanismy před nacionálními sjednocovacími proudy v Německu a Itálii, které vrcholily koncem 19. století, nacionalismus Maďarů atd.

Co se stalo 28 října?

Slaví se jako připomenutí výročí 28. října 1918, kdy zástupci Národního výboru československého zveřejnili provolání o vzniku Československa a vydali zákon o zřízení samostatného státu. Kdo byli muži října? Pětice politiků – Alois Rašín, František Soukup, Jiří Stříbrný, Antonín Švehla a Vavro Šrobár, která řídila pražský převrat v roce 1918, byla poměrně záhy nazvána „muži 28. října“. Každý z této pětice se stal v Československé republice ministrem, ale jejich další osudy se výrazně lišily.

Tak co znamená sousloví?

Sousloví je ustálené slovní spojení, sdružené pojmenování vytvářející lexikální jednotku. Co to je archaismus? Archaismus je označení pro zastaralý jazykový prvek (ze starého jazyka). Může se jednat o zastaralý prvek fonetiky jazyka (například košulenku místo košile), o zastaralý gramatický tvar (například peku místo peču, -ti jako koncovka infinitivu, např.

Co je to Hantyrka?

Hantýrka (něm. Rotwelsch, fr. argot, jargon, angl. slang), český název pro řeč pobudů, hlavně zlodějů. Jaké jsou nářečí? Území Čech v užším smyslu (tedy České republiky vyjma Moravy) lze z hlediska dialektologického rozdělit na čtyři oblasti, a tedy čtyři nářeční podskupiny – středočeskou, jihozápadočeskou, severovýchodočeskou a jihovýchodočeskou. Všechny čtyři oblasti zastřešuje tzv. obecná čeština, kterou se zde běžně mluví.

Co je to Dialektologie?

Dialektologie je odvětví lingvistiky, které se zabývá studiem nářečí neboli dialektů, a to zejména dialektů regionálních. Dialektology zajímají fonologické, lexikální a gramatické jevy, jimiž se jednotlivé dialekty vzájemně odlišují. Zkoumají také zrod, kontakt, šíření a zánik dialektů.

By Remmer Hornor

Similar articles

Jak se uzavírá manželství? :: Proč se 100 říká kilo?
Užitečné odkazy