Domovská stránka > V > V Čem Se Udává Velikost Monitoru?

V čem se udává velikost monitoru?

Velikost monitoru se udává v palcích, jeden palec má velikost 2,54 cm. Mluvíme-li o velikosti monitoru, myslíme tím velikost obrazovky, lépe řečeno velikost její úhlopříčky. Proto když slyšíme, že monitor je patnáctipalcový, musíme si uvědomit, že úhlopříčka obrazovky má patnáct palců.

Přečtěte si více

Jak fungují LCD displeje?

LCD (Liquid Crystal Display) je zobrazovací panel, který funguje na principu tekutých krystalů. Tekutý krystal je látka, která dokáže setrvat jak v kapalném a pevném skupenství, tak vytvořit krystalickou strukturu. To vše je závislé na elektrickém náboji, který je krystalu dodáván. Co je lepší LCD nebo LED? Obrovskou výhodou LED televizorů je jejich vysoká životnost. V té předčí i LCD televize, a jejich spotřeba je při stejném nastavení jasu obrazu výrazně nižší. Navíc mají rovnoměrněji podsvícenou celou plochu obrazovky a několikanásobně vyšší kontrast než LCD.

Když to vezmeme v úvahu, jaký je rozdíl mezi lcd a led monitorem?

Zásadní rozdíl LCD TV oproti LED televizím je ve volbě podsvícení. Pro podsvícení používají LCD televize studené katodové světlo, zatímco podsvícení u LED televizorů zajišťují LED diody. Plasmová televize využívá zcela jiné technologie než LCD a LED televize. Jejich základem je vzácná plasma tvořící výsledný obraz. Také, jak vybrat prohnutý monitor? Pokud vybíráte nový monitor a uvažujete o prohnutém, měli byste zvážit také otázku zobrazovací technologie. V nabídce všech monitorů jasně převažují ty s IPS panely, což je logické – tato technologie je nejpokročilejší. Produkuje obraz, který má nejbohatší a nejvěrnější barvy a také široké pozorovací úhly.

Když to vezmeme v úvahu, jak vybrat monitor 2021?

Základní modely nabízí 60 až 75 Hz, minimum je 70 Hz, kvalitnější herní monitor 120 Hz nebo herní monitor 144 Hz. U nižší obnovovací frekvence se více namáhají oči. Pro náročné hráče doporučujeme herní monitor 165 Hz nebo herní monitor 240 Hz. Svůj monitor si však musíte správně nastavit. Když to vezmeme v úvahu, jak daleko sedět od monitoru 27? Vzdálenost mezi uživatelem a monitorem by v závislosti na úhlopříčce obrazovky měla činit 50 až 80 centimetrů. Horní okraj obrazovky musí při správně nastavené výšce ležet výrazně pod úrovní očí.

Také, jak vybrat monitor na úpravu fotek?

Fotografům se doporučuje vybrat profesionální monitor s minimálně 100 PPI, který nabídne větší přesnost pro úpravu a kontrolu detailů obrazu. Vlevo: PPI pro 27palcovou obrazovku s poměrem stran 16:9 a rozlišením 1920×1080 je 82. Vpravo: PPI pro 24palcovou obrazovku s poměrem stran 16:9 a rozlišením 3840x2160 je 184. Jak vybrat zakřivený monitor? Čím je číslo nižší, tím je monitor zakřivenější. Například 1800R vyjadřuje větší zakřivení než 4000R. Hodnota 1800R se v podstatě stala standardní specifikací zakřivených monitorů. * Zakřivené monitory, o nichž pojednává tento článek, mají úhlopříčku 32" a větší.

Jak vybrat monitor pro ps5?

Mezi aspekty zcela zásadní pro to, aby byl monitor dobrým doplňkem k herní konzoli nové generace, patří tyto funkce a parametry:

  1. Vysoká obnovovací frekvence (120/144 Hz)
  2. Variabilní obnovovací frekvence (VRR / FreeSync)
  3. 4K rozlišení
  4. HDR (vysoký dynamický rozsah)
  5. HDMI 2.1.

By Burrell

Co jsou optické kabely? :: Jak funguje televizni obrazovka?
Užitečné odkazy