Domovská stránka > C > Co Je To Internet Věcí?

Co je to internet věcí?

Internet věcí (anglicky Internet of Things, zkratka IoT) je termínem pro moderní přístroje ovladatelné i na dálku pomocí internetu. Snadno je tak obsloužíte pomocí svého chytrého telefonu nebo je jednoduše připojíte k centrální jednotce. Umožní vám zautomatizovat věci, o které byste se jinak museli postarat sami.

Přečtěte si více

Může se také zeptat, co umí internet věcí?

Internet věcí umožňuje zařízením, aby byla zjištěna či vzdáleně kontrolována pomocí existující infrastruktury (počítačová síť, Internet, mobilní síť, …), která umožňuje lepší integraci fyzických zařízení do počítačově řízených systémů, a tedy vyšší účinnost, přesnost a ekonomičnost i nižší nároky na uživatele. Co znamená zkratka IoT? Co to tedy je IoT? Podrobná definice IoT (internetu věcí) zní: „Síť fyzických zařízeních, vozidel, domácích spotřebičů a dalších zařízeních, která jsou vybavena elektronikou, softwarem, senzory/čidly a hlavně síťovou konektivitou. Ta umožňuje těmto zařízením se navzájem propojit a vyměňovat si data.

Jak funguje IoT?

Co je Internet věcí (IoT)

IoT lze jednoduše vysvětlit jako ekosystém počítačů a chytrých zařízení či strojů, které jsou schopny vzájemně komunikovat nebo spolupracovat bez asistence člověka.
Jakou latenci poskytují 5G sítě? Podle Mezinárodní telekomunikační unie musí být po dobu 95 procent datového přenosu dosahováno rychlostí 100 Mbit/s (12,5 MB/s) pro download a 50 Mbit/s (6,25 MB/s) pro upload. 5G sítě by měly přinést rychlost přenosu až 20 Gbit/s a zpoždění při přenosu pod 1 milisekundu.

Co nám poskytuje Internet?

Mezi základní služby internetu patří:

  • WWW – systém webových stránek zobrazovaných pomocí webového prohlížeče.
  • E-mail – elektronická pošta.
  • Instant messaging – online (přímá, živá) komunikace mezi uživateli.
  • VoIP – telefonování pomocí internetu.
  • FTP – přenos souborů
Kdy byl vynalezen Internet? V roce 1992 byl Internet starý již více než dvacet let. První americká experimentální síť, "ARPANET", vznikla v roce 1969, a v roce 1973 byly položeny základy komunikačního protokolu TCP/IP. Skutečná síť (alespoň částečně dnešní podoby) byla však spuštěna až v lednu 1983, kdy byl zaveden i systém doménových jmén, DNS.

Podle toho, kdy se rozsiri 5g?

Již 1. října spouští pilotní provoz své 5G sítě další z trojice největších českých operátorů, konkrétně Vodafone. Ten rozbíhá ultrarychlé připojení v pětici českých měst - Karlovy Vary, Ústí nad Labem, Jeseník, Brno a Praha. Co zpusobuje 5G? U 5G se již nyní ukazují nepříznivé a škodlivé vlivy na zdraví. Dr. Cousens uvádí, že lidé jsou schopni se vyrovnat s účinky elektromagnetického pole (EMF) po dobu 3 let, poté se objevují problémy s krevním oběhem, mentální obtíže, trávicí problémy a poruchy imunity.

Co přinese 5G?

5G má potenciál dosáhnout přenosu 10 gigabitů za sekundu; to znamená, že 5G může být až 100krát rychlejší než 4G, ale zároveň má téměř nulovou latenci, díky které lze provádět úkony v reálném čase bez zpoždění. Mezi její další výhody patří mimo jiné i vyšší dostupnost a obrovská kapacita sítě.

By Corrine

Co to je provider? :: Co znamená SE iPhone?
Užitečné odkazy