Domovská stránka > J > Jaké Rasy Jsou Romové?

Jaké rasy jsou Romové?

Romové – čes. též Cikáni (lidový výraz dnes chápaný pejorativně) – příslušníci etnika árijského původu, hovořícího jazykem blízkým sanskrtu. Jazyk R. není standardizován do podoby spisovného jazyka a prakticky neexistuje ani krásná či odborná literatura psaná v tomto jazyce.

Přečtěte si více

Může se také zeptat, jaký je rozdíl mezi cikánem a romem?

Rom je oslovení uvnitř romské komunity, tak se Romové mezi sebou oslovují. To oslovení znamená také muž, žena je Romni a v množném čísle jsou to Roma. Slovo Cikán je název Romů zvenčí, tak od nepaměti Romy nazývali lidé mimo komunitu. Podle toho, kde je nejvíce cikánů? Nejvíc Romů v Česku žije v Ústeckém a Moravskoslezském kraji. V prvním regionu je jich podle odhadů expertů kolem 63 500, tedy něco přes sedm procent obyvatel, ve druhém 31 300. V hlavním městě je podle koordinátorů asi 18 tisíc příslušníků menšiny, na okraji společnosti je pětina z nich.

Jakou řečí mluví Romové?

Romština, jazyk Romů, patří do indické skupiny indoárijských jazyků. Pokud jde o to, co jsou to memoáry? Paměti, cizím slovem memoáry, dříve memoiry (francouzsky vzpomínky), je literární žánr blízký autobiografii, se kterou se někdy ztotožňuje, ve kterém autor (většinou ich-formou, tedy vyprávěním v první osobě) líčí důležité události svého života, prostředí, v němž pobýval, osoby, s nimiž se stýkal.

Co všechno je v počítači?

Současný počítač se skládá z hardware, které představuje fyzické části počítače (procesor, klávesnice, monitor atd.) a ze software (operační systém a programy). Co to je BIOS? BIOS je základním programem počítače, který řídí komunikaci s hardwarem na nejnižší úrovni (Basic Input Output System). Hned po startu oživí všechna zařízení a nastavuje způsob jejich práce. Mezi hlavní a nejznámější výrobce BIOSů patří firmy American Megatrends (AMI BIOS) a Award (Award BIOS).

Může se také zeptat, jak naprogramovat eeprom?

Práce s EEPROM je ve své podstatě naprosto primitivní – zejména pokud použijeme specializovanou knihovnu. Bajt (nebo řadu bajtů) jednoduše uložíme na libovolnou adresu (pozici) v paměti a chvíli počkáme, než se vše zpracuje. Opačně si pak vždy z konkrétní adresy vyžádáme buď jeden, anebo více bajtů. Co to je EEPROM? EPROM je angl. zkratka pro Erasable Programmable Read-Only Memory. Jedná se o semipermanentní typ paměti typu ROM-RAM, jejíž obsah je mazatelný ultrafialovým zářením (UV), proto se někdy označuje také jako UV-EPROM. Před novým naprogramováním je nutné paměť smazat.

Lidé se také ptají, kde se používá paměť typu prom?

PROM/OTP se někdy záměrně používá pro speciální účely, kdy je nevratnost přeprogramování výhodou. To může být například záznam sériového čísla, servisní záznamy atp. Takové záznamy mohou vyžadovat vhodné kódování (např. ochranu vhodným kontrolním součtem), aby byla vyloučena jejich změna bez poškození kódu.

By Giliane

Proč SAP? :: Kde je ROM?
Užitečné odkazy