Domovská stránka > C > Co Může Vidět Provider?

Co může vidět provider?

Dokud je připojení aktivní, provider vašeho připojení do sítě vidí pouze, kolik dat jste přenesli a že tečou z daného serveru, přes který jste připojeni, ale už neví, o jaká data jde. Kromě toho vystupují pod IP adresou VPN anonymizéru všichni další uživatelé této služby, což dále znesnadňuje vaši identifikaci.

Přečtěte si více

Pokud jde o to, jaký je můj poskytovatel internetu?

Nejjednodušší způsob, jak identifikovat svého ISP, je proto použít jeden z mnoha online nástrojů. Díky této technologii lze identifikovat IP adresu síťového zařízení (Internet Protocol). Tyto informace můžete použít k určení, který poskytovatel internetových služeb je váš. Co to je provider? Provider je českém překladu poskytovatel nebo dodavatel. V IT prostředí se providerem nejčastěji nazývá poskytovatel internetového připojení (tzv. internet provider).

Jak skrýt aktivitu před poskytovatelem internetu?

Prohlížeč Tor

Pokud byste se každopádně chtěli kompletně skrýt a ochránili si tak vaše soukromí například před poskytovatelem internetu či navštěvovaným portálem, tak se nabízí o poznání efektivnější cesta. Řeč je tentokrát o speciálním prohlížeči Tor neboli The Onion Router.
Jak zjistit poskytovatele internetového připojení? Ideální pomůckou je hledání poskytovatele připojení na rychlost.cz, díky kterému lze zcela nezávazně a rychle získat informace o dostupnosti kabelového, optického nebo bezdrátového připojení.

Kdo je to internetový provider?

Poskytovatel internetového připojení (používána zkratka ISP z anglického Internet service provider, nebo IAP z Internet access provider) je firma nebo organizace zprostředkující přístup do Internetu, tj. poskytující telekomunikační služby. Jak zjistit meho poskytovatelé internetu? Český telekomunikační úřad (ČTÚ) však nyní spustil nový certifikovaný nástroj NetTest, díky kterého je možné jednoduše zjistit, zdali je váš internet rychlý tak, jak udává poskytovatel.

Co nám poskytuje Internet?

Mezi základní služby internetu patří:

  • WWW – systém webových stránek zobrazovaných pomocí webového prohlížeče.
  • E-mail – elektronická pošta.
  • Instant messaging – online (přímá, živá) komunikace mezi uživateli.
  • VoIP – telefonování pomocí internetu.
  • FTP – přenos souborů
Jak Internet funguje? Internet je podle wikipedie „celosvětový systém propojených počítačových sítí (síť sítí), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP“.

Když to vezmeme v úvahu, kdo a jak uživatelům toto připojení poskytuje?

Zprostředkování připojení uživatelům mají na starosti Internet Service Providers (ISP) – poskytovatelé internetového připojení. Ti mají přístup k peeringovým uzlům, které se nejčastěji označují jako IXP (Internet Exchange Point – doslova bod výměny Internetu). V České republice je tímto uzlem neutrální uzel NIX.CZ.

By Melesa Boshnack

Jak funguje push notifikace? :: Co patří mezi Vodice?
Užitečné odkazy