Domovská stránka > C > Co Je To Tag?

Co je to tag?

Volně lze tag přeložit jako štítek. Jedná se o slovo nebo slovní spojení, které je přiřazeno například určitému článku, které co nejpřesněji vystihuje zaměření článku. Tag je tedy užíván k roztřídění obsahu webu.

Přečtěte si více

Co je to CSS?

CSS je anglická zkrátka názvu Cascading Style Sheets, což v překladu znamená tabulky kaskádových stylů. Jde o formátovací jazyk, který popisuje způsob zobrazení stránek napsaných v XML, XHTML či v HTML. Jak vytvořit webové stránky v Pspadu? Postup při tvorbě webových stránek

  1. Vytvoříme HTML soubor (například: v poznámkovém bloku kliknete na Soubor >> Uložit jako...
  2. Do souboru vpíšeme základní strukturu HTML dokumentu a nějaký HTML kód.
  3. Uložíme.
  4. Výsledek si prohlédneme v internetovém prohlížeči.
  5. Poslední 3 kroky opakujeme dokud nedosáhneme svých představ.

Lidé se také ptají, jak psát web řádkování?

Jelikož je běžné odřádkování klávesou Enter v HTML kódu většinou chápáno jako nějaký bílý znak bez zvláštního významu, pro vynucení nového řádku slouží značka <br> (má zakázanou koncovou značku). Jak psát web text? Kurzíva přímým stylem: Normální text a <span>text kurzívou</span>. Je to totéž, jako zastaralý zápis pomocí html tagu <i>: Normální text a <i>text kurzívou</i>.

Co popisuje značka Article ?

Článek <article>

Že se značka <article> hodí pro obalení článku, je asi jasné. Jinak do <article> patří obsah, který jako celek dává smysl sám o sobě a nebyl by ho například problém přenést na jinou stránku.
Tak co to je header? Význam: Header - anglicky "hlavička". Může se jednat, jak o hlavičku dokumentu, tedy část dokumentu, která obsahuje metainformace o daném souboru. V jazyce HTML se hlavička uvozuje HTML tagem HEAD.

Může se také zeptat, co dát do patičky?

V patičce tak nezapomeňte uvést adresu, kde vás je možné najít, telefonní kontakt, e-mail, a pokud máte prodejnu nebo provozovnu, tak sem klidně dejte i vaši otevírací dobu. Nezapomínejte ani na aktuální a funkční mapu. Sociální média – dá se říct, že kdo dnes není na sociálních sítích, jako by nebyl. Jak udělat menu v HTML a CSS? (X)HTML kód

Celé menu uzavíráme do div (u) s názvem navigation – toho využijeme později v selektorech CSS. Na normálních stránkách by navíc měly odkazy někam vést. Tento kód je velmi dobře srozumitelný pro jakýkoli prohlížeč podporující HTML, proto bude navigaci moci využít každý uživatel.

Co by měla obsahovat patička webu?

Patička

  • Kontaktní informace. Reálná adresa, telefon, e-mail.
  • Provozní doba. Kdy je možné navštívit, dovolat se na helpdesk apod.
  • Sociální sítě. Odkazy na jednotlivé profily.
  • Online chat.
  • Přihlášení k newsletteru.
  • Navigace v patičce. Na důležité stránky, kategorie produktů apod.

By Elberfeld

Similar articles

Jak zrušit zápatí ve Wordu? :: Co je Section v HTML?
Užitečné odkazy