Domovská stránka > P > Proč Šifrovat E Mailovou Komunikaci?

Proč Šifrovat e mailovou komunikaci?

Šifrovaní e-mailů je v informatice označení pro způsob šifrování e-mailových zpráv za účelem ochrany před tím, aby si obsah zprávy přečetl někdo jiný než zamýšlený příjemce. Šifrování e-mailů může zahrnovat také autentizaci.

Přečtěte si více

Jak šifrovat zprávy?

Šifrujeme z konce na konec. Zašifrovanou zprávu posíláme přes server, server si ji nepřečte, jelikož nemá jak, a zašifrovanou zprávu přepošle příjemci, který si ji následně rozšifruje a přečte. Šifrování z konce na konec je metoda, kterou v kontextu dnešního článku využijeme. Jaké slovo se skrývá v číslicích? Číslice jsou znaky k zapisování čísel, podobně jako písmena jsou znaky k zapisování slov. A například znak „5“ může být číslem pět i číslicí pět, podobně jako „a“ může být prvním písmenem abecedy nebo také slovem (spojkou) a. Ne vždy jsou však oba pojmy důsledně rozlišovány, někdy jsou zaměňovány.

Jak zjistit v jaké kódování je textovy soubor?

V dialogovém okně Převod souborů vyberte Jiné kódování a v seznamu vyberte požadovanou kódovací normu. V oblasti Náhled můžete zkontrolovat, jestli je ve vybrané kódovací normě celý text čitelný. Jak funguje kódování textu? Kódování textu přiřazuje k znakům tyto číselné hodnoty prostřednictvím tzv. znakových sad. Ty se však mohou v jednotlivých jazycích lišit. Většina znakových sad znakům přiřazuje 8-bitové číslo (nemusí to však být pravidlem a jak je také uvedeno dále, existují i výjimky, například 16-bitové).

Co je to ASCII tabulka?

ASCII je anglická zkratka pro American Standard Code for Information Interchange („americký standardní kód pro výměnu informací“). V podstatě jde o kódovou tabulku, která definuje znaky anglické abecedy a jiné znaky používané v informatice. Jak vytvořit elektronický podpis PDF? Vlastní postup:

  1. V aplikaci Adobe Acrobat Reader otevřete PDF, které chcete podepsat.
  2. Odscrollujte / přejděte na část, která je vymezená podpisu (stejně jako vlastnoručnímu)
  3. V horní liště klikněte na tlačítko Nástroje.
  4. Dále na tlačítko Certifikáty.
  5. Zobrazí se tlačítko Digitálně podepsat, na které klikněte.

Lidé se také ptají, na jakém šifrování je elektronický podpis založený?

Elektronický podpis

Jde o kvalifikované certifikáty uznávané certifikační autority (ICA) nebo podpisový klíč ČSSZ ve struktuře dle standardů X509. Podpisové certifikáty používají technologii PKI (Public Key Technology), jež je založena na principu provázané dvojce klíčů (privátní + veřejný).
Jak vytisknout PDF s elektronickým podpisem? Nejprve si do Windows instalujte do osobní složky v úložišti Windows elektronický podpisový certifikát. Obvykle jej vydávají certifikační autority - například Česká pošta. Pak v Nastavení DOSPrintu zvolte záložku Podpis PDF a stiskněte tlačítko Nový.

Kdo je Kryptolog?

Lidé zabývající se navrhováním, užíváním a zkoumáním kryptografie jsou kryptografové. Prvotním a hlavním cílem kryptografie byl rozvoj algoritmů použitelných k zašifrování zprávy před ostatními s výjimkou strany vysílající a přijímající.

By Schluter Mounds

Co to je šifrování? :: Co je to šifrování?
Užitečné odkazy