Domovská stránka > C > Co Ovlivnuje Komunikaci?

Co ovlivnuje komunikaci?

Komunikace je determinována a zprostředkována znakovým systémem (např. jazykem, řečové prostředky) a sociální strukturou (intervence statusů, rolí, norem …). To ovlivňuje způsob komunikace a interpretace toho, co bylo řečeno, zároveň je sama o sobě zdrojem a nositelem informací (např.

Přečtěte si více

Jaká je komunikace?

Komunikace je zároveň předpokladem soužití a prostředkem utváření společnosti. Neexistuje tedy žádná její celistvá a všeobjímající definice. V užším slova smyslu lze komunikaci chápat jako výměnu informací mezi dvěma a více lidmi, případně dvěma a více psychickými instancemi. Lidé se také ptají, co tvoří komunikaci? Pod pojem komunikace tak můžeme zahrnout nejen sdělování, směnu a distribuci informací, ale i jejich sdílení v sociálním prostoru - v rodině, na pracovišti, ve škole, v národě atd. Komunikační dovednosti tvoří jednu z nejvýznamnějších a nejkomplexnějších charakteristik našeho chování.

Jak se komunikovalo v minulosti?

Žili v kmenech a zvěř lovili ve větších tlupách. Museli mezi sebou nutně komunikovat, jinak by asi nic moc neulovili. Používali nejrůznější posunky a gesta, možná bubny či kouřové signály, ale asi si oddechli, když se dokázali domluvit pomocí řeči. Představ si, jaké by to bylo, kdybychom si neuměli předávat informace. Jak funguje telekomunikace? Telekomunikace (z řeckého tele – vzdálený a latinského communicare – sdílet) neboli sdělovací technika se zabývá předáváním informací (např. zpráv, signálů, textů, obrázků, zvuků) na dálku. K telekomunikaci dochází vždy tehdy, je-li ke komunikaci používáno technické zařízení.

Co je to sociální komunikace?

Sociální komunikací může být nazváno sdělení, které chceme předat okolnímu světu a tento na to nějak reaguje, třeba jen svou přítomností. Je podmínkou a předpokladem existence jakéhokoliv lidského společenství. Slovo komunikace pochází z latinského "communicare" – sdílet, stýkat se, radit se s někým nebo z lat. Co znamená asynchronní motor? Asynchronní motor (též indukční motor) je v elektrotechnice točivý elektrický stroj na střídavý proud, který slouží jako elektromotor, ale i generátor.

Podle toho, co je to asynchronní stroj?

Asynchronní stroje pracují na principu elektromechanické přeměny energie. V praxi se nejčastěji používají asynchronní motory konající otáčivý pohyb hřídele kolem své osy. Dalším typem pohybu motoru může být lineární pohyb, což znamená, že stroj nemá otáčivou hřídel, ale může se pohybovat pouze po přímce. Jak poznat asynchronní motor? Asynchronní stroj může dávat na výstupní hřídeli kroutící moment jen tehdy, pokud rychlost otáčení magnetického pole statoru je rozdílná oproti mechanickým otáčkám rotoru, tj. o skluz. Při nulovém skluzu se v rotoru neindukuje napětí, neteče proud a nevzniká rotorová část spřaženého magnetického pole stroje.

Co je to krokový motor?

Krokový motor je synchronní točivý stroj většinou napájený impulsy stejnosměrného proudu. Magnetické pole je generováno postupným napájením jednotlivých pólových dvojic. Krok je pootočení rotoru o určitý úhel.

By Branca

Kdy je MS fotbal? :: Co je telekomunikační zařízení?
Užitečné odkazy