Domovská stránka > J > Jaké Části Má Email?

Jaké části má email?

Internetové e-mailové zprávy se skládají ze dvou hlavních částí: Hlavička – předmět zprávy, odesílatel, příjemce a jiné informace o e-mailu. Tělo – Samotná zpráva, obyčejně obsahuje na konci blok s podpisem. Tělo e-mailu začíná zpravidla pozdravem.

Přečtěte si více

Kdo založil Seznam CZ?

Ivo Lukačovič, majitel a zakladatel české internetové jedničky, opouští pozici předsedy představenstva společnosti Seznam.cz a nadále nebude ani jeho členem. Na pozici předsedy představenstva se budou střídat tři stávající místopředsedové. Co je to Seznam? Seznam.cz je jeden z prvních českých internetových vyhledávačů a portálů. Od svého založení Ivem Lukačovičem v roce 1996 se zaměřuje především na český a slovenský internet.

Kdo a kdy založil Google?

Google

Google
Datum založení4. září 1998 a 1998
ZakladateléSergey Brin Larry Page
Adresa sídlaMountain View, Spojené státy americké (Googleplex)
Jak má vypadat pracovní email? Pracovní email by se měl řídit několika zásadami:
  1. POUŽÍVEJTE POUZE ČITELNÉ PÍSMO.
  2. EMAIL NIKDY NEODESÍLEJTE BEZ PŘEDMĚTU.
  3. SMAJLÍKY POUŽÍVEJTE AŽ V PŘÍPADĚ, KDY ADRESÁTA ZNÁTE BLÍŽE.
  4. VYHNĚTE SE NEGATIVNÍM EMOCÍM A SARKASMU.
  5. PŘI HROMADNÉ KORESPONDENCI ODPOVÍDEJTE VŠEM.
  6. ADRESY VÍCE PŘÍJEMCŮ NEDÁVEJTE DO OTEVŘENÉ KOPIE.

Tak jak se čte email?

Pokud chcete vyjádřit význam „elektronická pošta“, použijte tvar se spojovníkem, tedy e-mail (výslovnost tohoto slova je ímejl). Slovo email (čte se emajl) naproti tomu znamená „vrstva sklovité hmoty na kovu či keramice mající ochranný nebo ozdobný účel“. Jak napsat on-line? Přídavné jméno online můžeme zapsat dohromady jako jedno slovo, nebo také se spojovníkem: on-line. Také můžeme použít podoby s koncovkami: [onlajnový] onlinový, onlineový.

Jak se označuje emailová schránka?

E-mailová adresa identifikuje elektronickou poštovní schránku uživatele e-mailu. E-mailová poštovní schránka je fyzicky umístěna na nějakém internetovém serveru. Populární jsou zejména servery, které nabízejí e-mailovou schránku zdarma a s webovým rozhraním (v českých podmínkách např. Centrum.cz, Gmail, Seznam.cz). Co vše lze emailem poslat? Lze poslat prakticky vše…

Pokud se vám nedaří poslat nějaký formát souboru, tak za to nemůže mail jako takový, ale buď poštovní klient, anebo hosting. Je však nutné brát v potaz, že pokaždé lze tyto soubory archivovat do formátu RAR anebo ZIP. Právě díky těmto formátům můžete posílat přes mail opravdu cokoliv.

Co to je spam?

Co je to spam? Spam je nevyžádaná zpráva, která propaguje různé produkty a služby. Je to elektronická verze nevyžádané pošty.

By Jamison Wakin

Kdo vymyslel Internet? :: Kdy byla vynalezena Disketa?
Užitečné odkazy