Domovská stránka > C > Co Je To Cname?

Co je to CNAME?

DNS záznamy typu CNAME (canonical name) slouží k nasměrování domény/subdomény na jinou libovolnou doménu. V praxi pak dojde k přeložení názvu libovolné domény na IP adresu cílového serveru. Do dat tohoto záznamu je vždy nutné zadat text, tedy například název domény.

Přečtěte si více

Tak co to je adresa?

IP adresa je unikátní číslo, které je přiděleno libovolnému zařízení komunikujícímu prostřednictvím internetového protokolu (IP). Svoji IP adresu tak mají nejen počítače, notebooky nebo tiskárny, ale také každý telefon, tablet nebo například nová pračka. Můžete se také zeptat, jak změnit dns android? Chcete-li Soukromé DNS zapnout či vypnout nebo změnit jeho nastavení, postupujte takto:

  1. V telefonu otevřete aplikaci Nastavení.
  2. Klepněte na Síť a internet. Soukromé DNS. Pokud ji nemůžete najít, vyhledejte výraz „Soukromá DNS“.
  3. Vyberte požadovanou možnost: Vypnuto. Automaticky.

Jak obejít blokaci CZ nic?

Google DNS / OpenDNS / CZ.

z jiné země, kterým české Ministertvo financí nemůže blokování přikázat. Často se používají servery Google, tedy servery s IP adresami 8.8.8.8 a 8.8.4.4 nebo OpenDNS, IP adresy 208.67.222.123 a 208.67.220.123. S výhodou lze také použít DNS servery organizace CZ.
Když to vezmeme v úvahu, jakou ip adresu má seznam cz? IP adresy jsou čísla a čísla jsou pohodlná pro počítače, pro lidi moc ne. Tak schválně, jakou IP adresu má www.seznam.cz? Na zjištění toho, co se skrývá za www.seznam.cz použijeme příkaz nslookup. Seznam má v mém případě dvě adresy, jednu IPv6 (2a02:...) a druhou IPv4 (77.75.79.53).

Jak nastavit CNAME záznam?

Websupport. Po přihlášení do administrace vyberte doménu, na které chcete změnu provádět. Následně vyberte v detailu domény možnost Administrácia, v ní pak zvolte v bočním menu záložku DNS a v menu, které se po levé straně rozbalí, vyberte kolonku CNAME. Na dané stránce pak vyberte Vytvoriť nový záznam (obrázek 03). Co je nastavení DNS? Co je to DNS

Ve chvíli, kdy do internetového prohlížeče napíšete www adresu domény (např. www.nazev-domeny.cz) a požadavek odešlete, Váš počítač se zeptá některého z DNS serverů na IP adresu, kde se doména nachází, připojí se k ní a internetový prohlížeč zobrazí www stránku.

Jak správně nastavit SPF?

Jak nastavit SPF?

  1. Vstupte do adminstrace své domény.
  2. Vstupte do nastavení DNS záznamů
  3. Přidejte nový DNS záznam.
  4. Typ záznamu nastavte jako TXT, název nevyplňujte, obsah záznamu je: "v=spf1 include:smtpx.stable.cz ~all"
  5. Uložte nový TXT záznam a máte hotovo :)
Lidé se také ptají, jak změnit dns server windows 10? V pravém sloupci klikneme na název připojení. Zvolíme Vlastnosti. Označíme možnost Protokol IP verze 4 (TCP/IPv4) a zvolíme Vlastnosti. Označíme možnost Použít následující adresy serverů DNS a do aktivních polí Upřednostňovaný server DNS a Alternativní server DNS nyní vyplníme IP adresy vybraných serverů DNS.

A další otázka, jak kontaktovat vlastníka domény?

Kontaktovat majitele můžete i korespondenčně. To však může být složité, pokud se jedná o zahraniční doménu, nebo cizince. V krajním případě se obraťte na registrátora domény. Jeho prostřednictvím se spojíte s majitelem.

By Aeneas

Similar articles

Jak otevřít PDF pro úpravy? :: Jak správně vybrat UPS?
Užitečné odkazy