Domovská stránka > C > Co Je Katalogový Vyhledávač?

Co je katalogový vyhledávač?

Katalogové vyhledávače jsou manuálně tříděné seznamy odkazů na webové stránky, uspořádané do kategorií podle druhu odkazu. Po vytvoření nové webové stránky doporučujeme zaregistrovat ji alespoň do nejdůležitějších katalogových vyhledávačů.

Přečtěte si více

Jaký katalogový vyhledávač je v ČR nejpoužívanější?

Google disponuje špičkovým algoritmem, který lépe rozumí dotazům uživatelů. Poskytuje personalizované vyhledávání na základě návštěv webů, lokální vyhledávání, rozšíření výsledků hledání a další funkce. A tomu Seznam zkrátka nemůže konkurovat. Může se také zeptat, jaké jsou způsoby vyhledávání na internetu? Obecně je možné nabídnout čtyři základní možnosti vyhledávání: katalogy, vyhledávače, metavyhledávače, specializované vyhledávače. Každý z nich nabízí jiné možnosti, má své výhody i stinné stránky. Většina uživatelů běžně používá vyhledávače, což ale nemusí být vždy optimální.

Co je na internetu?

Pojem Internet (složenina předpony inter vyjadřující vztah mezi, a anglického net označujícího síť) se v tomto případě vysvětluje jako celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí, které propojují takzvané síťové uzly. Uzlem pak může být počítač nebo zařízení se speciální síťovou funkcí, například router. Co je to webový portál? Internetový portál je webová stránka, která slouží k vyhledávání specifického potažmo tematického obsahu či jiných webových stránek. V 90. letech 20. století, kdy vyhledávače ještě neposkytovaly dostatečně relevantní výsledky, byly první portály nejnavštěvovanějšími webovými servery, např.

Co nám umožňuje rozšířené vyhledávání?

V rozšířeném vyhledávání můžete vybrat slova nebo sousloví, která do výsledků chcete nebo nechcete zahrnout. Můžete vybrat tyto možnosti: Všechna tato slova: Výsledky budou obsahovat všechna zadaná slova. Přesně toto slovo nebo sousloví: Výsledky budou zahrnovat konkrétní zadané slovo nebo sousloví. Jak najít lidi na internetu? Google je také jedním z nejlepších vyhledávačů lidí. Díky jeho kvalitě a rozsahu prohledávaných stránek můžete nalézt každého člověka, o kterém byla napsána alespoň jedna internetová stránka. Pro hledání lidí na google se dokonce vžil mezi zasvěcenci ustálený pojem "vygůglovat" (někoho).

Co všechno umí Google?

Google Asistent je nástupce Google Now a jedná se o chytrého asistenta podobného Siri či Alexe. Umí odpovídat na otázky a ovládat jednotlivá zařízení i chytrou domácnost. Dostupný je na mobilních telefonech, televizorech, v chytrých reproduktorech a dalších zařízeních. Jak nastavit Google jako výchozí prohlížeč? V pravém horním rohu prohlížeče klikněte na ikonu Nástroje. Klikněte na Možnosti Internetu. Na kartě Obecné vyhledejte sekci Vyhledávání a klikněte na Nastavení. Vyberte možnost Google.

Jak funguje indexace?

Indexace stránek je proces, kdy vyhledávače zařazují webové stránky do svého seznamu-indexu. Z tohoto indexu jsou potom stránky vybírány jako výsledek vyhledávání ve vyhledávači. Indexace je dlouhodobější proces, protože roboti vyhledávačů nechodí na všechny stránky na internetu denně.

By Cordula

Co se stane když vymažu mezipaměť? :: Co je to Google vyhledávač?
Užitečné odkazy