Domovská stránka > C > Co Je To Odstranitelná Vada?

Co je to odstranitelná vada?

Nepodstatné porušení smlouvy (vada odstranitelná) O odstranitelnou vadu se jedná, pokud jde o drobný nedostatek či vadu, která nedosahuje takové intenzity a možných nákladů na odstranění, která by odpovídala vadě neodstranitelné.

Přečtěte si více

Jaké jsou nároky z vadného plnění?

(1) Je-li vadné plnění nepodstatným porušením smlouvy, má kupující právo na odstranění vady, anebo na přiměřenou slevu z kupní ceny. (2) Dokud kupující neuplatní právo na slevu z kupní ceny nebo neodstoupí od smlouvy, může prodávající dodat to, co chybí, nebo odstranit právní vadu. Když to vezmeme v úvahu, co je vada zboží? Věc je při koupi vadná v následujících případech:

prodávající odevzdá kupujícímu předmět koupě nikoli v ujednaném množství, jakosti a provedení; prodávající odevzdá kupujícímu jinou věc; doklady nutné pro užívání věci mají vadu.

Co je právní stav nemovitosti?

Právní vady nemovitosti oproti tomu spočívají v existenci práva třetí osoby (nebo práv třetích osob) k nemovitosti. Typicky se bude jednat o zástavní právo k nemovitosti, pozemkovou služebnost nebo osobní služebnost (rozuměj věcné břemeno k nemovitosti) nebo existenci nájemní smlouvy. Co je to faktická vada? Faktické vady jsou vady, které brání užívání nemovitosti v souladu s jejím účelem. Typicky se jedná o technický stav nemovitosti. Některé faktické vady jsou zjevné, ale existují i vady skryté. Může jít například o ekologické zátěže, shnilé trámy pod podlahou, dřevomorku v podkroví a také o rozdílnou výměru pozemku.

Když to vezmeme v úvahu, kdo je vuci kupujicimu odpovedny za vady?

K uplatnění práv z odpovědnosti za vady prodané věci je zásadně oprávněn kupující, popř. ten, který je oprávněn jej zastupovat. Tyto vady však již nemůže uplatnit další nabyvatel, na kterého kupující převedl koupenou věc. Co je vadné plnění? Vadným plněním se rozumí, nemá-li plnění náležité vlastnosti. Z tohoto ohledu se vady dělí na vady faktické (viz obr. faktické vlastnosti) a právní.

Co to je reklamace?

Reklamace je právní jednání, ve kterém smluvní strana závazkového vztahu uplatňuje odpovědnost za vady v plnění. Způsob reklamace, její oprávněnost a další záležitosti řeší právní předpisy nebo smlouva. Jaké jsou nároky při rozporu s kupní smlouvou? Primárním způsobem jakým občanský zákoník umožňuje odstranit rozpor s kupní smlouvou je právo kupujícího požadovat po prodávajícím, aby věc vyměnil nebo ji opravil, a to bezplatně a bez zbytečného odkladu.

Tak co znamená nebezpečí škody na věci?

Pod pojmem nebezpečí škody na věci je třeba chápat rizika důsledků spojených se ztrátou, zničením, poškozením či jakýmkoli znehodnocením věci. Obecně platí, že nebezpečí škody na věci přechází na kupujícího převzetím věci, případně nastane-li jiná skutečnost, která převzetí nahrazuje.

By Hickey

Co je odpovědnost za škodu? :: Jak se řekne anglicky Česko?
Užitečné odkazy