Domovská stránka > C > Co Je Netbook Notebook?

Co je netbook notebook?

Primární určení těchto malých notebooků je prohlížení internetu a snadná práce s daty na cestách. Netbooky jsou obvykle ošizeny o optickou mechaniku, mají mnohem menší displej, mají pomalejší procesor, méně paměti a často také nedisponují klasickým pevným diskem, ale pouze několika gigabajtovým úložištěm.

Přečtěte si více

Co je to netbook?

Netbook je malý a lehký notebook, který je určen především na prohlížení internetu a základní kancelářskou práci. Netbooky mají nízkou spotřebu energie, takže jejich baterie obvykle vydrží nadprůměrnou dobu. Když to vezmeme v úvahu, jak vybrat netbook? Základním kritériem při výběru moderního netbooku je především úhlopříčka displeje, od kterého se odvíjí celková velikost mini notebooku. Na výběr máte zpravidla obrazovky o velikosti 10 až 12 palců. U takto malých displejů se nejčastěji setkáte s HD 720p a Full HD 1080p rozlišením o poměru stran 16:9.

Kdy byl vyroben první notebook?

Historie notebooků je stará teprve 36 let

Psal se rok 1981, když Adam Osborne představil světu první notebook. Zájem o něj měly především velké společnosti a platily za jediný kus v přepočtu 100 tisíc korun.
Co všechno je v počítači? Současný počítač se skládá z hardware, které představuje fyzické části počítače (procesor, klávesnice, monitor atd.) a ze software (operační systém a programy).

Kdo vymyslel tablet?

Než se dostaneme k podrobnějšímu pohledu na celou věc, připomeňme si, že tablet jako takový vymyslel Steve Jobs a také ho společnost Apple uvedla 27. ledna 2010 pod označením iPad a na trhu se objevil v polovině března téhož roku. Lidé se také ptají, jak si vybrat notebook alza? Několik tipů pro výběr notebooku

  1. Pro hraní her volte notebook s dedikovanou grafickou kartou.
  2. Pracovní notebooky mají kvalitní klávesnici a bytelnou konstrukci.
  3. Úložiště typu SSD zajišťuje svižný chod notebooku.
  4. Doporučujeme displej s rozlišením alespoň Full HD a IPS maticí.

Jak vybrat rychlý notebook?

Při výběru notebooku se zaměřte i na konkrétní parametry procesoru. Zvláště se jedná o frekvenci (udáváno v GHz) a počet jader. Obecně lze říci, že čím bude mít procesor více jader a čím vyšší bude jeho frekvence, tím vyššího výkonu se u svého notebooku dočkáte. Jak vybrat notebook pro školáka? Ideální je proto notebook s úhlopříčkou 15,6″ a alespoň Full HD rozlišením. Během studia na vysoké škole už můžete mít dost specifické a vyšší nároky na chod notebooku, jeho rychlost, plynulost a spolehlivost. Proto se nebojte mrknout i na výkonné notebooky pro náročnější uživatele.

V kterých letech se prodalo nejvíce PC laptop?

V současnosti není cenový rozdíl mezi stolním a přenosným počítačem tak velký, a tím výrazně stoupá i zájem o notebooky. V České republice se poprvé prodalo více notebooků než desktopů v roce 2007, celosvětově pak ve třetím čtvrtletí roku 2008.

By Chauncey Deboe

Která firma vytvořila první notebook? :: Co je to znalost?
Užitečné odkazy