Domovská stránka > J > Jaké Jsou Strukturované Příkazy?

Jaké jsou strukturované příkazy?

Cykly jsou strukturované příkazy, které řídí opakované provádění svých příkazů dílčích — těla cyklu — testováním hodnoty podmínky cyklu. Turbo Pascal implementuje tři typy cyklů — s podmínkou na začátku (while), s podmínkou na konci (repeat) a cyklus s počtem průchodů řízeným hodnotou řídící proměnné cyklu (for).

Přečtěte si více

Co je to funkce v programování?

Funkce je pojmenovaný blok kódu, na který se můžeme odkázat v jiné části programu a vykonat tak kód, který se ve funkci nachází. S jednou funkcí už jsme se setkali. Jedná se o funkci main , jejíž kód je proveden při spuštění programu. Tak co je to funkce programování? funkce – podprogram, který vrací hodnotu a lze jej volat ve výrazu.

Co je to pole Java?

Pole je skupina proměnných stejného typu, které jsou v paměti alokovány za sebou (tj. bez mezer). K těmto proměnným můžeme přistupovat pomocí jejich indexů (pořadí v této posloupnosti, počítáno od 0). Jak udělat pole? Pole můžeme vytvořit pomocí klíčového slova new: p = new int[4]; V tomto případě jsme vytvořili pole o čtyřech prvcích typu int. Počet prvků pole je v proměnné length daného pole.

Co je String Java?

Řetězce jsou v Javě reprezentovány instancemi tříd StringBuffer a String (z balíku java. lang ). Objekt typu String je konstantní řetězec (nelze ho modifikovat). Jak definovat funkci? Funkce se definuje příkazem def , za nějž napíšeš jméno funkce, pak do závorky seznam parametrů, které funkce bere, a pak dvojtečku. Potom následuje odsazené tělo funkce – příkazy, které funkce provádí. Tělo může začít dokumentačním řetězcem (angl. docstring), který popisuje co funkce dělá.

Co jsou matematické funkce?

Funkce je předpis, který každému x přiřazuje právě jedno y. Proměnné x se říká nezávisle proměnná, protože ji volíme libovolně. Naproti tomu proměnné y se říká závisle proměnná, protože její hodnota je závislá na námi zvolené proměnné x. Co je funkce matika? Úkolem funkce je převzít nějaký vstup, nějaké číslo, něco s tímto číslem uvnitř provést, změnit ho a následně toto nové číslo vrátit na výstupu.

Jak Zjistı́me velikost datové reprezentace Základnı́ch celočíselných typu v jazyce C?

celočíselných datových typů

Celočíselné datové typy

Datový typRozsahVelikost
long int-2 147 483 648 až 2 147 483 64732 bitů
long long int-9 223 372 036 854 775 808 až 9 223 372 036 854 775 80764 bitů
3 další řádky

By Bandur

Co to je zálohování dat? :: Co je hodnotou proměnné typu ukazatel?
Užitečné odkazy