Domovská stránka > C > Co Je Předmětem Logistiky?

Co je předmětem logistiky?

Předmět logistiky

studium materiálových toků, představujících pohyb materiálu od dodavatelů, přes výrobní a obchodní podniky až k odběratelům, který zabezpečují samy výrobní, obchodní a specializované dopravní organizace.

Přečtěte si více

Co je zpětná logistika?

Reverzní neboli zpětná logistika označuje tok všeho, co se vám od zákazníků vrací zpět do skladu. Může jít o vrácené či reklamované zboží, obaly či použité produkty. Co je logistický systém? 2 LOGISTICKÝ SYSTÉM

„Systémem rozumíme obecně soubor prvků, mezi nimiž existují vzájemné vazby jako celek má určité sazby ke svému okolí. “(Balátě, 2004) V případě logistického sytému jsou prvky a vazby dány činnostmi a procesy spojenými s hmotným či nehmotným tokem z místa zdroje do místa spotřeby.

Podle toho, co dělá logistika?

Logistik zajišťuje činnost v optimalizaci materiálového toku ve výrobním procesu, v optimalizaci dopravy v dopravně-přepravním procesu a v optimalizaci skladovacích procesů. Může se také zeptat, co je to logistické centrum? Logistické centrum integruje do jednoho místa dopravní a zasílatelské podniky, poskytovatele logistických služeb, celní, veterinární, fytotechnickou a hygienickou správu, průmyslové a obchodní podniky s jejich intenzivními logistickými požadavky, leasingové, pojišťovací a bankovní společnosti.

Co je logistický řetězec?

Logistický řetězec (Logistic Chain) je název pro dynamické propojení trhu spotřeby s trhy zdrojů (surovin, materiálů a polotovarů) z hmotného i nehmotného hlediska, které vychází z poptávky konečného zákazníka a jeho cílem je pružné, kvalitní a z hlediska nákladů ekonomicky výhodné uspokojení této poptávky konečného Co dělá vedoucí logistiky? Popis pozice

Ředitel logistiky řídí a vede logistické a dodavatelské oddělení organizace, zabezpečuje reálnou politiku nákupu, dodávek, dopravy a distribuce zboží, surovin, strojů. Stanovuje a řídí strategii logistiky společnosti, určuje plány, normy a směrnice k zabezpečení kvality a kvantity.

By Dettmer Flauding

Similar articles

Kdo proti sobě bojoval v trójské válce? :: Jak zapnout telefon bez tlačítka napájení?
Užitečné odkazy