Domovská stránka > C > Co Je To Agile?

Co je to Agile?

Agilní metody (agile methods) - interaktivní způsob řízení projektů, základem kterého je průběžné dodání produktu (služby) zákazníkovi na základě jeho aktivní spolupráce s týmem, co pomáhá zajistit rychlé reagování na jakékoliv změny (buď ze strany zákazníka nebo z okolního prostředí).

Přečtěte si více

Jak dlouho trva biatlon?

Smíšená štafeta

Do roku 2019 startovaly nejdříve ženy a po nich jeli muži. Ženy jezdily trať o celkové délce 6 km (tedy každá 3 okruhy po 2 km) a muži 7,5 km (3 okruhy po 2,5 km). Od roku 2020 se střídají závody, kdy startují ženy, se závody, kdy první jedou muži.
Jak dlouho trvá trestné kolo v biatlonu? (L = vleže, S = vstoje), počet nábojů, které musí závodník vystřelit při každé položce a automatická přirážka střelby 1 min přidaného času nebo trestné kolo délky 150 m přidaná závodníkovi za každý nezasažený terč po všech vystřelených nábojích položky.

Na jakou vzdálenost se střílí v biatlonu?

Biatlonová střelba je náročnou disciplínou a trefit terč, který má ve vzdálenosti 50 metrů průměr 4,5 cm (vleže) nebo 11 cm (vstoje), není vůbec jednoduché. Tím spíš, že na něj závodníci míří zadýchaní v době, kdy mají vysokou tepovou frekvenci. Jak rychle bezel Bolt? Měl jsem skvělé soupeře, kteří na mě dotírali, běžel jsem naplno až do konce,“ povídal Bolt po svém rekordním běhu, při kterém vybojoval první ze svých jedenácti titulů mistra světa. Při jeho berlínské stovce mu analytici změřili maximální rychlost 44,72 kilometrů za hodinu.

Jak rychle Beha Usain Bolt?

Usain Bolt je nejrychlejším člověkem zaznamenané historie, neboť mu byla přímo změřena maximální rychlost 44,72 km/h (při světovém rekordu na 100 metrů v roce 2009 zaběhl letmý 20 metrů dlouhý úsek za 1,61 sekundy). Podle toho, jakou rychlostí běhá člověk? Při „běžném“ běhu, tzn. ani maratonský, ani sprint, ale ani začátečnický běh, se optimální rychlost udává mezi 9 – 13 km/hod, přičemž horní hranice se připisuje většinou mužům. Průměrný čas běhu na 1 km se potom uvádí na přibližných 4,5 – 6 min. Pokud vám trvá zaběhnout 1 km méně než zmíněný čas, můžete si poblahopřát.

Co je agilní řízení?

Agilní řízení projektu je takové řízení projektu, které se vyznačuje připraveností a schopností rychlé reakce a má vynalézavý a přizpůsobivý charakter. Co je Waterfall? Waterfall je systém řízení projektů, který rozděluje projekt na jednotlivé "výrobní" fáze, které se snaží striktně oddělovat. Druhá fáze nezačne, dokud první fáze neskončila apod. Typické fáze Waterfall projektů jsou analýza, návrh řešení, vývoj řešení, testování, pilotování a provoz.

Co znamená product owner?

Product Owner (vlastník produktu) je součást Scrum týmu. Je zodpovědný za maximalizaci hodnoty produktu, který je vytvářen vývojovým týmem. Konkrétní postup / způsob, jak k tomu dochází, se může značně lišit u různých organizací, Scrum týmů a jednotlivců.

By Harald Gunthrop

Co je sprint Scrum? :: Co je to Backlog?
Užitečné odkazy