Domovská stránka > C > Co Je To Backlog?

Co je to Backlog?

Backlog je v metodice scrum seznam úkolů, ve kterých se hromadí práce pro vývojáře. Související pojmy a metody: Agilní metodiky řízení vývoje software (Agile software development methodologies)

Přečtěte si více

Co je to sprint?

Sprint je označení pro rychlý krátký sportovní nebo i motoristický závod, který je charakteristický tím, že dochází k maximálnímu fyzickému vypětí závodníka (nebo jeho technického prostředku) po celou dobu závodu, tento extrémně rychlý pohyb se nazývá sprintování. Často jde o běh na krátkou trať s maximálním úsilím. Jak prioritizovat Backlog? Sprint Goal je nedílnou součástí prioritizace Backlogu. Sprint totiž není o dodání jednotlivých položek Backlogu, ale o dosáhnutí cíle Sprintu, tedy Sprint Goalu. Jak by mohl takový Sprint Goal vypadat? Když o něm slyšíte úplně poprvé, můžete začít třeba Sprint Goalem, který je implementací větší položky Backlogu.

Co je sprint v IT?

Sprint (nebo iterace) je základní jednotka vývoje ve scrumu. Sprint je časově omezená snaha, tedy je omezen na specifický čas. Doba je určena dopředu pro každý sprint a obvykle je to jeden týden až jeden měsíc, nejčastěji 2 týdny. Co je to product Backlog? Jedná se o uspořádaný seznam všeho, o čem se ví, že bude v produktu potřeba. Jedná se o jediný zdroj požadavků na jakékoli změny, které je třeba v produktu provést. Za obsah, dostupnost a prioritizaci product backlogu je plně zodpovědný Product Owner. Product backlog není nikdy úplný.

Pokud jde o to, jak dlouho trvá sprint?

disciplínadélka M / Žstart
sprint10 km / 7,5 kmintervalově
stíhací závod12,5 km / 10 kmv rozestupech
hromadný start15 km / 12,5 kmhromadně
štafeta4x 7,5 km / 4x 6 kmhromadně
Jak rychle bezi sprinter? Oficiálně změřená maximální rychlost při sprintu je 44,72 km/h u mužů (Usain Bolt, 2009) a 39,56 km/h u žen (Florence Griffith Joynerová, 1988). Hranicí světové extratřídy je tradičně bariéra 10 sekund u mužů a 11 sekund u žen.

Co je to agilní vývoj?

Agilní metodiky jsou skupiny metod původně určených pro vyvíjení softwaru založené na iterativním a inkrementálním vývoji. Umožňují rychlý vývoj softwaru a zároveň dokáží reagovat na změnu požadavků v průběhu vývojového cyklu. Jak má fungovat Scrum? Scrum je specifický přístup k managementu firmy nebo k vývoji digitálních produktů. Je založený na iterativním a inkrementálním řízení projektů, který klade důraz na důvěru, jednotu, umění spolupráce a schopnosti jednotlivých členů týmu.

Co to je agilní?

Co to tedy znamená být agilní? Dynamický, flexibilní, rychlý, mít schopnost reagovat na změnu, komunikovat se zákazníkem, ptát se po jeho potřebách. Pracovat jen na tom co přináší hodnotu.

By Severson Gutherie

Co je to Agile? :: Jak vratit USB do původního stavu?
Užitečné odkazy