Domovská stránka > C > Co Je 5C?

Co je 5C?

Obsah situační analýzy také bývá skryt pod označením 5C:

collaborators – spolupracující firmy a osoby; customers – zákazníci; competitors – konkurenti; climate/context – makroekonomické faktory (analýza PEST).

Přečtěte si více

Co je 7C?

Situační analýza 7C je způsob provedení situační analýzy. Využívající strukturu tzv. 7C: Company (podnik) - analýza vnitřních podmínek organizace, jejích zdrojů a produktů Podle toho, jak analyzovat mikroprostředí? K analýze mikroprostředí, tedy prostředí, které může podnik ovlivňovat, byla použita metoda Porterův model pěti sil, zahrnující pět základních činitelů, kterými jsou konkurenti v odvětví, potenciální konkurenti, zákazníci, dodavatelé a substituty.

Co je marketingová analýza?

Marketingová analýza zkoumá, jak ve vaší firmě probíhá plánování, jaká je koordinace marketingových aktivit s jinými částmi firmy, jaká je znalost vašich zákazníků nebo jaký je způsob komunikace se stálými či novými zákazníky. Co je to SWOT? Zkratka SWOT je odvozena od čtyř anglických slov, tedy od slova Strengths (silné stránky) Weaknesses (slabé stránky), Opportunities (příležitosti) a Threats (hrozby).

Také, co je vrio analýza?

VRIO analýza je zkratka pro Value, Rareness, Imitability a Organization neboli analýza hodnoty, vzácnosti, napodobitelnosti a uspořádání zdrojů. Všeobecně je to strategický audit vlivu makrookolí. Jak se dělá pěst analýza? Pro konstrukci PEST analýzy je vhodné ke každému z vlivů zjistit minimálně 4 faktory, které makrookolí firmy ovlivňují. Velkým pomocníkem jsou v tomto případě číselná data. Z nich je možné pomocí jednoduché extrapolace trendů odhadnout budoucí vývoj. Právě prediktivní složka analýzy je zásadní.

Jak udělat situační analýzu?

Situační analýza se provádí většinou pro strategické či marketingové plánování - organizace nejprve musí důkladně poznat realitu, aby rozhodování o budoucím směřování nebylo založeno pouze na dojmech a dohadech. Její obsah je různý, nejčastěji se používá struktura 5C (někdy též 4C nebo 7C). Co má obsahovat analýza? Obsahová (tematická) analýza dokumentu vyžaduje rozbor a pečlivou prohlídku těch míst a prvků dokumentu, které obsahují důležité obsahové (tematické) údaje. Jimi jsou název a podnázev dokumentu, původce, nakladatelské údaje, vročení, úvod, předmluva, doslov, obsah, rejstříky a výběrové podrobné čtení dokumentu.

Co patří do mikroprostředí?

Mikroprostředí tvoří síly blízko společnosti, které ovlivňují její schopnost sloužit zákazníkům. Mezi jeho hlavní faktory patří podnik, konkurence, dodavatelé, distribuční firmy, zákazníci a spotřebitelé, veřejnost.

By Brunhilde

Jak udělat analýzu firmy? :: Jak zjistit body Shell?
Užitečné odkazy