Domovská stránka > J > Jak Začít S Html?

Jak začít s HTML?

Pro psaní HTML stránek nepoužíváme Word a podobné programy, ale stáhneme si programátorský editor jako je např. VisualStudio Code. Editor spustíme, založíme nový HTML soubor a můžeme začít psát naše značky. Ale správný HTML dokument (říkáme, že je validní) má nějakou strukturu.

Přečtěte si více

Může se také zeptat, co je to internetová stránka?

Webová stránka, anglicky web page, je základní stavební jednotka webu. Jedná se o konkrétní stránku, která se zobrazí po zadání konkrétní URL (adresy) do prohlížeče. Příkladem může být stránka s kontakty, homepage nebo landing page propagující nějakou službu. A další otázka, jak si navrhnout webové stránky? Jak správně navrhnout web

  1. Určete si cíl a metriky webu. Ještě před samotnou tvorbou je tedy nezbytné si ujasnit, co je cílem webu.
  2. Poznejte svou cílovou skupinu. Máte jasno v tom, kdo váš web bude navštěvovat, nebo kdo na něm bude nakupovat?
  3. Rozhodněte se pro ten správný web.
  4. Wireframe, prototyp.

Jak vytvořit web s vlastní doménou?

zaregistrovat doménu, na které má jeho web fungovat. Není to nic složitého, prostě vyplníš registrační formulář u některého z pověřených registrátorů domén. Aby zvolená doména byla opravdu tvoje, je potřeba, aby ji už neměl zaregistrovanou někdo jiný. A taky za ni musíš zaplatit. Jak by měly vypadat webové stránky? Sestavili jsme pro vás stručného průvodce současnými trendy webdesignu.

  1. Originální velkoformátové fotografie.
  2. Dobře zvolená typografie a styl písma.
  3. Stručnost a výstižnost.
  4. Jedna stránka bez záložek (single page)
  5. Interakce se zákazníkem (akční tlačítka)
  6. Zobrazení v mobilu (responzivita)

Jaké jsou výhody na publikování na vlastní doméně?

Publikování na vlastní doméně

Výhodou pak je, že publikace na vlastní doméně působí profesionálnějším dojmem. Máte také větší kontrolu nad provozovaným systémem. Pokud budete chtít na vlastní doméně pouze provozovat blog, je možné tuto funkci realizovat i bez zakoupení hostingu.
Kolik stojí doména Webnode? S Webnode své stránky spustíte skutečně zdarma. Není potřeba zakoupit ani doménu, ani Prémiové služby. Stránky můžete spustit na adrese mojestranky.webnode.cz a vlastní doménu k nim můžete připojit později. Provoz stránek na subdoméně zdarma má i několik dalších úskalí.

Co znamená vlastni doména?

Doména je adresou, která většinou odkazuje na webové stránky, elektronický obchod nebo emailové adresy. Je to de facto vaše adresa na internetu, podobně jako ulice, číslo a město označují fyzickou adresu v reálném světě. Pokud si někdo zapamatuje vaši doménu, může vás na internetu snadno najít. Tak jak si udělat webové stránky zdarma? Jak vytvořit webové stránky?

  1. Zaregistrujte se – zdarma a rychle!
  2. Zvolte si vzhled, který se vám líbí.
  3. Přidejte vlastní texty, obrázky nebo videa.
  4. Vše zveřejněte jedním kliknutím.

Jak vytvořit web s vlastní doménou zdarma?

Pokud tedy budete chtít vytvořit web s vlastní doménou, stačí k webu zdarma na doméně 3. řádu dokoupit balíček prémiových služeb. K balíčku Mini, Standard nebo Profi dokonce získáte doménu na rok zdarma.

By Halliday Olriedge

Proč podcast? :: Proč mít vlastní web?
Užitečné odkazy