Domovská stránka > P > Proč Koupit Notebook?

Proč koupit notebook?

V tomto ohledu je notebook praktičtější. Problémem je ale rozšiřitelnost, tedy výměna komponent za výkonnější. Právě již zmiňovaná výhoda "vše v jednom" všechny notebooky dost diskvalifikuje. Nemůžete měnit mechaniku, nemůžete si pořídit jiný displej, grafická karta i procesor vám v notebooku zůstanou již navždy.

Přečtěte si více

Co je lepší notebook nebo PC?

Na rozdíl od notebooku vám však počítač nabídne vyšší výkon a větší kapacitu. Navíc se jeho jednotlivé součásti dají snadno vyměnit za nové. Můžete si tak pořídit třeba lepší grafickou kartu nebo rozšířit paměť. Výhodou oproti notebooku je i nižší cena a delší životnost. Jak správně používat notebook? Notebooky lze používat stejně jako stolní počítače.

Chcete-li svůj notebook využívat stejně jako stolní PC, stačí k němu jen přes VGA zdířku připojit monitor, zapojit klávesnici s myší, a v případě potřeby ještě napojit reproduktory.

Jaký je rozdíl mezi notebookem a počítačem?

Přenosné počítače jsou původně poměrně velké (od 15 palců výše), mají relativně vysokou hmotnost, vysoký výkon a rozsáhlou škálu funkcí. Notebooky byly naproti tomu mnohem menší (kolem 10 palců) a lehčí, ale nabízely menší výkon a méně funkcí. Kdy vymenit notebook? Kdy je čas přemýšlet nad výměnou starého notebooku za nový? Jednoduše řečeno v okamžiku, kdy je více k zlosti než užitku, práce na notebooku je pomalá a neumožňuje využít potenciál nového softwaru a technologií. Průměrná perioda obnovy jednou za tři až pět let v závislosti na typu notebooku.

Kdy je výhodné koupit notebook?

Hlavní výrobci počítačů, jako jsou Apple a Dell, vydávají nové notebooky třikrát v roce: sezóna zpět do školy (červen až září), prázdninová sezóna (září až prosinec) a jaro (únor až duben). Nové modely se obvykle dodávají na začátku nebo uprostřed těchto dob. A další otázka, co je to notebook? Notebook [čti noutbuk] (angl. pův. poznámkový blok, někdy také laptop, angl. na klíně (počítač, s kterým lze pracovat na klíně)) je označení pro přenosný počítač.

Co všechno je v počítači?

Současný počítač se skládá z hardware, které představuje fyzické části počítače (procesor, klávesnice, monitor atd.) a ze software (operační systém a programy). Jak vylepšit herní notebook? U laptopu můžete zpravidla vyměnit i modul pro bezdrátovou komunikaci. Poznáte jej díky přípojům antény (černý a bílý kabel) pro Wi-Fi a Bluetooth. Suma sumárum, můj laptop dostal za pár tisíc mnohonásobně rychlejší systémové úložiště, dvojnásobnou kapacitu RAM, novou klávesnici a podporu pro rychlou bezdrátovou síť.

Podle toho, jak správně otevírat notebook?

Pantům můžete znatelně prodloužit životnost, když budete otevírat notebook vždy podržením těla notebooku uprostřed a opatrným otevřením notebooku nahoru, nezapomeňte ale notebook vždy otevírat za střed! Pokud notebook budete otevírat za roh z jedné strany, panty se vám určitě poškodí.

By Alben Yoshioka

Jak správně sedět u notebooku? :: Co je Container?
Užitečné odkazy