Domovská stránka > J > Jak Zjistit Ip Adresu Dns Serveru?

Jak zjistit IP adresu DNS serveru?

Nejjednodušší postup je následující:

  1. otevřete nabídku Start – vyberte položku Hledat a zadejte heslo cmd.
  2. zobrazí se vám spuštění příkazového řádku, do kterého napíšete příkaz ipconfig/all.
  3. nyní se vám zobrazí kompletní výpis síťového nastavení vašeho počítače, ve kterém téměř na konci naleznete řádek DNS Servers.

Přečtěte si více

Co je to Cname?

CNAME záznam

Tento typ záznamu má na starosti nasměrování jedné domény na druhou. Při přístupu na takto nasměrovanou doménu dojde k přeložení domény na IP adresu cílového serveru. Nejčastějši se tento záznam využívá k tomu, aby adresa webu www.domena.cz měla stejný obsah jako adresa domena.cz.
Co je to adresa? IP adresa je unikátní číslo, které je přiděleno libovolnému zařízení komunikujícímu prostřednictvím internetového protokolu (IP). Svoji IP adresu tak mají nejen počítače, notebooky nebo tiskárny, ale také každý telefon, tablet nebo například nová pračka.

Co je to DNS zóna?

Zóny obsahují informace o názvu a adrese IP, týkající se jedné nebo více částí domény DNS. Server, který obsahuje všechny informace pro zónu, je směrodatným serverem pro doménu, která se nazývá nadřízená zóna . Co je DNS jméno? Systém DNS umožňuje přiřadit k číselné IP adrese určité symbolické jméno, takzvané doménové jméno, které si uživatelé snadno zapamatují a často jej dokáží intuitivně napsat například do webového prohlížeče.

Jak zjistit DNS webu?

DNS servery můžete zjistit z výpisu třeba pomoci naší aplikace WHOIS, kde vyplníte doménu pro kterou chcete údaje zjistit, zvolíte koncovku a kliknete na Check. Co znamenají jednotlivé typy DNS záznamu? Jaké typy DNS záznamů existují?

  • A záznamy. DNS záznam typu A slouží pro nastavení konkrétní IP adresy, z které se má načítat obsah pro danou adresu (doménu nebo subdoménu).
  • NS záznamy. NS záznamy, nazývané také nameservery, umožňují určit adresu, kde jsou umístěné DNS záznamy Vaší domény.
  • CNAME záznamy.
  • AAAA záznamy.

Co je to internetová doména?

Internetová doména (doménové jméno) je v informatice označení jednoznačného jména (identifikátoru) počítače nebo počítačové sítě, které jsou připojené do Internetu. Příkladem doménového jména je zápis cs.wikipedia.org . Co je to PTR? Reverzní neboli PTR záznam je speciální záznam v DNS, který zajišťuje překlad IP adresy na konkrétní doménu. Jde tedy o obrácený (reverzní) proces zajištěný systémem DNS, který překládá lépe zapamatovatelné domény na IP adresy.

Co je moje IP adresa?

Nejprve otevřete nabídku Start a do vyhledávacího pole napište CMD nebo Příkazový řádek. V příkazovém řádku napište příkaz IPCONFIG a stiskněte klávesu Enter. Zobrazí se vám výpis síťové karty, přičemž řádek s označením IPv4 Address je vaše lokální IP adresa.

By Danete

Jaké rozeznáváme druhy IP adres? :: Jak si změnit heslo na wifi?
Užitečné odkazy