Domovská stránka > C > Co Je To Fps?

Co je to FPS?

FPS (z anglického frames per second) je jednotka snímkové frekvence, která odpovídá jednomu snímku za sekundu. Udává rychlost, za kterou vaše televize, film nebo počítačová hra dokáže zobrazit jednotlivé unikátní snímky. Obecně platí, že čím vyšší snímková frekvence, tím lépe.

Přečtěte si více

Kolik snímků za vteřinu vidí lidské oko?

To umožňuje vnímat více impulzů a lépe a včas na pohyb reagovat. Počet impulzů za sekundu je druhově závislý a pohybuje se mezi 8 a 200 fps (např. u včel), nejběžnější hodnota je mezi 60 a 120 fps (pro srovnání u člověka je to kolem 60). A další otázka, v kolika fps se točí filmy? Mezi ty běžně používané hodnoty patří: 24 fps – pro filmový záznam (může být i 48 fps) 25 a 30 fps – pro televizní vysílání (50 a 60 fps pro prokládaný režim)

Jaký je evropský standard FPS?

Co je FPS (snímkovací frekvence)? Tisk

Klasický televizní obraz má 25 FPS pro evropskou normu PAL a 30 FPS pro normu NTSC. U sportovních kamer se často natáčí na vyšší snímkovou frekvenci, díky níž poté můžete video kvalitněji zpomalovat a lépe se tak hodí pro zachycení rychlejších akcí.
Co je FPS ve hře? First-person shooter (zkráceně FPS; česky střílečka z pohledu první osoby) je podžánr stříleček charakteristický simulací vlastního pohledu herní postavy, neboli postavy za kterou hráč jedná v samotné hře.

Jak si zvýšit FPS?

Jak zvýšit výkon na počítači a získat více fps ve hrách?

  1. Aktualizace ovladačů
  2. Údržba a volba disků
  3. Nastavení ve hře pro nejlepší fps.
  4. Spuštěné aplikace na pozadí
  5. Přetaktování grafické karty.
  6. Přetaktování RAM pamětí
  7. Vyčisti si počítač a přepastuj komponenty.
Jaký obraz vzniká v oku? Když světlo pronikne zornicí a čočkou, vytváří ohnisko na sítnici. Tady - k našemu velkému překvapení - vzniká na pozadí oka obraz, který je převrácený ve svislém směru. Ano, čtete správně. Jakmile světlo dopadne na pozadí očí, přenáší se prostřednictvím nervů v sítnici, které tvoří jakýsi svazek.

Jakou největší rychlostí snímkovou frekvenci jsou schopné nahrávat dnešní kamery?

Běžné kamery jsou schopné nahrávat HD video (neprokládaný obraz 720p) se snímkovou rychlostí 60 fps. Co to je obnovovací frekvence? Její jednotkou je 1 hertz (Hz) a udává, kolikrát za sekundu se na displeji obnoví obraz. Pokud tedy máte mobil s obnovovací frekvencí 60 Hz, obraz na jeho displeji se obnoví 60krát za vteřinu. Vyšší frekvence potom znamená větší plynulost obrazu a příjemnější zážitek.

Jak videt FPS ve hře?

Počítadlo FPS je ve výchozím nastavení povoleno a stisknutím klávesy F12 jej zobrazíte v levém horním rohu obrazovky. Pomocí nastavení na pravé straně karty „FPS“ můžete změnit klávesovou zkratku, určit jiný roh obrazovky nebo skrýt překrytí.

By Susumu

Jak zapnout FPS ve hře? :: Jak zrušit přesměrování telefonu?
Užitečné odkazy