Domovská stránka > C > Co Je Pokud?

Co je Pokud?

Spojka podřadicí (hypotaktická)

Spojky podřadicí připojují vedlejší věty v souvětí k větě hlavní v poměru podřadném. Spojky podřadicí: aby, jakmile, až, než, nežli, zatímco, když, kdyby, pokud, protože, poněvadž, jelikož, jestliže, -li, přestože, ačkoli, třebaže, i když, ač, že, sotva.

Přečtěte si více

Která synonymum?

synonymaEditovat

  • jaký
  • jenž, (knižně, zastarale) an.
Také, co znamená slovo případně? ‚v jiném případě, za jiných okolností').

Co je Paronyma?

Paronyma (podobnost, z řeckého παρά – blízko a όνομα – jméno) jsou slova graficky nebo fónicky podobná, avšak významově zcela odlišná. Existence uvedených dvojic způsobuje možnost záměny slov. Jde o jev blízký homonymii a využívá se ho v uměleckém stylu, v publicistickém stylu, ale i ve slovních hříčkách. Co znamená sousloví? Sousloví je ustálené slovní spojení, sdružené pojmenování vytvářející lexikální jednotku.

Také, co je to slovo souřadné?

Souřadná slova vyjadřují příbuzné významy slov, patřící do stejné skupiny vůči jednomu nadřazenému pojmu (jsou ve stejné "řadě"). Co je to Moučnice? Sběrná schránka na semleté zrno ve mlýně. Obsahuje moučná síta - zachycují se zde jemné části - mouka.

Podle toho, co je to slovo mnohoznačné?

Slova mnohoznačná mají více významů (ale věci či skutečnosti, které slova pojmenovávají, jsou si podobné). Další mnohoznačná slova jsou například houba, kohoutek, koruna, hřebínek, zvonek, myš, měsíc, ohryzek, … Takové OKO. Může být na silonkách, může být vykulené, může být volské, když se smaží na pánvičce. Pokud jde o to, co to znamená homonyma? Homonymum (z řeckého ὅμος homos „tentýž, stejný“; ὄνομα onoma „jméno“) neboli slovo souzvučné je slovo, které má stejnou podobu (zvukovou nebo grafickou) jako slovo jiného významu i původu. Výskyt takových slov se nazývá homonymie.

Jak poznat synonymum?

Synonyma jsou slova se stejným významem, jinak je nazýváme slova souznačná. Můžeme tak slovo jeho synonymem nahradit, aniž bychom výrazněji změnili význam věty.

By Annabella Lagrandeur

Co to znamená ad1? :: Co je slovo synonymum?
Užitečné odkazy