Domovská stránka > C > Co Psát Kurzivou?

Co psát kurzivou?

- kurzívou mají být vyznačeny i „vědecké“obraty přejaté z latiny či řečtiny (jako např. ibid.) Proč je důležitý ohled na způsob odkazování na použitou literaturu a citování? Protože vede k mezinárodní srozumitelnosti těchto položek.

Přečtěte si více

Také, kdy se používá kurziva?



VERZÁLKY – jde o velké znaky písma a používáme je:

  1. na začátcích vět.
  2. ve jménech.
  3. ve zkratkách (např. PSČ, DIČ, ARO)
  4. k vyznačování části textu.
  5. v označování, hierarchii a seznamech.
Co je tiskací písmo? Psací písmo je písmo uzpůsobené plynulému psaní textu rukou pomocí psací potřeby (perem, štětcem) na papír nebo jiný podobný materiál.

Kdy se psalo kurentem?

Kurent (německy Kurrentschrift, z latinského currere běžet) je německá obdoba novogotického kurzívního písma používaná od 16. století až téměř do poloviny 20. století (v Německu). Tak jak napsat podtržený text? Nejrychlejší způsob podtržení textu je stisknout kombinaci kláves Ctrl+vy a začít psát. Pokud chcete podtržení ukončit, stiskněte znovu kombinaci kláves Ctrl+U. Text a mezery můžete také podtržení několika dalšími způsoby.

Jak napsat odstavce?

Odstavec vždy začíná na novém řádku a může být oddělen buď odsazením nebo větší meziřádkovou mezerou, případně i obojím. V typografické praxi, v knihách a časopisech, se většinou používá odsazení, které šetří místem. Jeho velikost se tradičně udává ve čtverčících (půlčtverčících atd.). A další otázka, co jsou kurziva? Kurziva (variantně i -zí- a -si-, též polokurziva, či italika) je v typografii řez písma, písmo vyznačující se mírným sklonem doprava a drobnými změnami podoby u některých písmen oproti základnímu typu písma, bližší psacímu písmu.

Kdy se pisou odstavce?

Odstavce umožňují to, že se texty čtou snáze a čtenáři díky nim poznají, kdy pisatel přechází od jedné myšlenky k druhé. Pokud máte pocit, že píšete příliš dlouhý a složitý odstavec, nebo odstavec, který obsahuje příliš mnoho složitých bodů, můžete ho rozdělit na dva kratší odstavce, aby byl text srozumitelnější. Může se také zeptat, co je to kapitálka? Kapitálky jsou vyznačovací řez písma latinky, u kterého mají písmena tvar verzálek (velkých písmen), avšak velikost běžných malých písmen, minuskulí.

Když to vezmeme v úvahu, co je to hůlkové písmo?

Hůlkové písmo. Alternativa ve výuce psaní. Hůlkové písmo. Je určena žákům se středně těžkým, těžkým mentálním postižením Navazuje na První čtení – alternativní výuka čtení globální metodou, využívá výhradně hůlkové písmo velké abecedy…

By Ponton Hochreiter

Jak psát Tiskace? :: Jak odinstalovat program v nouzovém režimu?
Užitečné odkazy