Domovská stránka > J > Jak Se Značí Číselné Obory?

Jak se značí číselné obory?

číselný obor

Číselné obory

asociativnost sčítáníasociativnost násobení
komutativnost sčítáníkomutativnost násobení
a + b = b + aa \cdot b = b \cdot a

Přečtěte si více

Co je to zlomek?

Zlomek (též můžeme říct lomený výraz) nám vyjadřuje část stejného celku. Jde tedy o rozdělení celku na jednotlivé stejně velké části. Pokud nemáme jednu věc rozdělenou na stejně velké části, nemůžeme tyto části vyjádřit zlomkem. Jednotlivé části můžeme vyjádřit zlomkem, protože celek je rozdělen na stejně velké části. Co je to desetinné číslo? Desetinné číslo je způsob zápisu čísla pomocí celé části a desetinné části oddělené desetinnou čárkou (v anglosaském světě desetinnou tečkou – tento způsob zápisu je často používaný ve výpočetní technice, bez ohledu na jazyk), například 1,5 nebo 122,35.

Co je to celé cislo?

Celá čísla jsou čísla, která nemají desetinnou část. Množina celých čísel obsahuje čísla přirozená (celá a kladná čísla), čísla opačná k přirozeným číslům (celá a záporná čísla) a nulu. Celá čísla dělíme na sudá a lichá. Jak se naučit zlomky? Zlomek je jen jinak zapsané dělení, hodnotu zlomku vypočítáme tak, že vydělíme čitatel jmenovatelem. Takže obecně pokud máme zlomek , pak hodnotou zlomku je číslo a/b. Předchozí zlomek (dvě pětiny) by pak měl hodnotu 2/5, což je 0,4.

Jak se převádí zlomky na desetinná čísla?

Převod desetinného čísla na zlomek

Desetinné číslo roznásobíme pomocí mocniny desítky tak, abychom se „zbavili“ desetinné čárky. Následně zlomek vykrátíme (největším společným dělitelem), abychom dostali zlomek v základním tvaru.
Jak se sčítají racionální čísla? Pokud jsou u obou čísel stejná znaménka, sečteme hodnoty obou čísel a k výsledku připíšeme stejné znaménko, jaké mají obě čísla. Pro desetinná čísla platí, že sčítáme číslice stejného řádu.

Jak se dělí racionální čísla?

pro dělení racionálních čísel platí stejná znaménková pravidla jako pro násobení racionálních čísel. Dělit desetinným číslem neumíme. Dělence i dělitele vynásobíme stejným číslem různým od nuly tak, že dělitelem bude celé číslo. Jak se sčítají zlomky? Pokud mají sčítané zlomky stejného jmenovatele, stačí prostě sečíst čitatele. Jmenovatele necháme stejného, tedy a c + b c = a + b c \frac{a}{c}+\frac{b}{c}=\frac{a+b}{c} ca+cb=ca+b.

Jak se násobí racionální čísla?

Pro násobení racionálních čísel využíváme několik pravidel, která platí pro celá čísla, desetinná čísla a zlomky. Násobíme-li dvě čísla se stejnými znaménky, výsledkem je kladné číslo. Násobíme-li dvě čísla s různými znaménky, výsledkem je záporné číslo.

By Modla Lawrencesr

Jak na bezdrátové nabíjení? :: Jak zadat nepřítomnost v Outlooku?
Užitečné odkazy