Domovská stránka > C > Co Je Lepší Amd Nebo Nvidia?

Co je lepší AMD nebo NVIDIA?

Zatímco AMD zůstává u rasterizace (tradičního zpracování obrazu), NVIDIA začíná čím dál tím více využívat ray tracingu v kombinaci s upscalingem. A k tomu využívá vlastní AI (umělou inteligenci). A mimochodem, ray tracing je právě to, co v poslední době přilévá olej do ohně v už tak vznícených diskuzích na toto téma.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, jak si správně vybrat grafickou kartu?

Pro hraní her je vhodné mít grafický čip aspoň ze střední třídy. Pro nové hry nebo hraní ve vysokém rozlišení musíte sáhnout vždy výše. Důležitá je také grafická paměť, dnes typicky GDDR5 nebo GDDR6, kde je minimum aspoň 8 GB. Pro novější sestavy a aktuální karty však raději 12 až 16 GB i více. Jaký procesor ke grafické kartě? Hry a 3D grafika – hraní ve Full až Quad HD i s rezervou pro pár let do budoucna, stejně jako domácí zpracování 3D grafiky a videa. Pokud nechcete taktovat a máte napnutý rozpočet, poslouží dobře i Core i5-7500 či i5-7400.

Jakou grafickou kartu na 4K?

Ideální volbou může být grafická karta střední třídy MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G, která je dostatečně výkonná pro přehrávání videí a filmů na 4K monitoru. Za cenu okolo 9990 Kč dostanete grafickou kartu typu GDDR6 s 6 GB RAM pamětí a frekvencí 12000 MHz. Jakou grafickou kartu do 5000? Sapphire Radeon RX 570 PULSE ITX 4GB DDR5 11266-34-20G

Herní grafická karta Sapphire Radeon PULSE RX 570 ITX se 4 GB paměti GDDR5 výrazně podpoří grafický výkon vašeho PC.

Co to je Nvidia?

NVIDIA je americká společnost, specializující se na výrobu grafických procesorů pro herní i profesionální trh a systémů na chipu (SoC) pro mobilní zařízení a automobilový trh (podpora umělé inteligence a hlubokého učení). Společnost sídlí ve městě Santa Clara v Silicon Valley státu Kalifornie. Jak se pozná dobrá grafická karta? Mezi provozní vlastnosti řadíme teplotu, hlučnost a v neposlední řadě také spotřebu. Grafická karta může být výkonná, jak chce, ale pokud vám bude svojí teplotou nepříjemně zahřívat počítač nebo vám zdvojnásobí měsíční účet za proud, pravděpodobně si ji nevyberete.

Jak porovnávat grafické karty?

Jak se grafické karty porovnávají?

  1. Benchmark testy.
  2. FPS testy (Snímky za sekundu)
  3. Porovnání parametrů
Může se také zeptat, co znamená ti u grafických karet? Ti: Jako Titanium. Podle očekávání to znamená nějaké vylepšení, ale občas jde o vylepšený základní model a jindy třeba naopak o vyšší model se sníženým výkonem. Pro příklad, RTX 3050 Ti je něco mezi RTX 3050 a RTX 3060.

Jak vybrat motherboard?

Výběr základní desky by se primárně měl orientovat podle zvoleného procesoru, operační paměti a množství slotů pro zapojení dalších komponentů, jako jsou grafická karta, pevný disk apod. S tím souvisí také plánované využití.

By Zimmer Zuidema

Co je to grafická karta? :: Jak udělat šátečky z listového těsta?
Užitečné odkazy