Domovská stránka > V > V Kterých Letech Se Prodalo Nejvíce Pc Laptop?

V kterých letech se prodalo nejvíce PC laptop?

V současnosti není cenový rozdíl mezi stolním a přenosným počítačem tak velký, a tím výrazně stoupá i zájem o notebooky. V České republice se poprvé prodalo více notebooků než desktopů v roce 2007, celosvětově pak ve třetím čtvrtletí roku 2008.

Přečtěte si více

Co je to notebook?

Notebook je označení pro přenosný počítač, který je používán pro stejné úlohy, jako stolní počítače (desktopy). Notebooky mají komponenty, které poskytují srovnatelné funkce jako komponenty stolních počítačů. V angličtině se však lze také setkat s pojmem laptop (angl. Jaký je rozdíl mezi laptopem a notebookem? Nicméně mezi oběma provedeními byly, zejména v minulosti, značné rozdíly: Přenosné počítače jsou původně poměrně velké (od 15 palců výše), mají relativně vysokou hmotnost, vysoký výkon a rozsáhlou škálu funkcí. Notebooky byly naproti tomu mnohem menší (kolem 10 palců) a lehčí, ale nabízely menší výkon a méně funkcí.

Co je to počítač?

Osobní počítač (či PC [písí], zkratka anglického pojmu personal computer) je víceúčelový mikropočítač, který je díky své velikosti, možnostem a ceně vhodný pro individuální použití. Osobní počítače jsou určeny k tomu, aby je obsluhoval přímo koncový uživatel, nikoliv počítačový odborník nebo technik. Kdy byl vynalezen notebook? Historie notebooků je stará teprve 36 let

Psal se rok 1981, když Adam Osborne představil světu první notebook. Zájem o něj měly především velké společnosti a platily za jediný kus v přepočtu 100 tisíc korun.

Co všechno je v počítači?

Současný počítač se skládá z hardware, které představuje fyzické části počítače (procesor, klávesnice, monitor atd.) a ze software (operační systém a programy). Co jsou sálové počítače? Mainframe computer, zkráceně mainframe (sálový počítač, střediskový počítač) je počítač používaný převážně velkými firmami pro kritické aplikace, často zahrnující zpracovávání velkých objemů dat. Mezi typické úlohy zpracovávané mainframy patří sčítání lidu, rozsáhlé statistické úlohy, ERP nebo finanční transakce.

A další otázka, kdy vznikly počítače?

Všeobecně se však za první počítač považuje elektronkový ENIAC, který byl spuštěn v roce 1944 na univerzitě v americké Pensylvánii. Kdy vynalezl první počítač? První generace

V roce 1944 byl na univerzitě v Pensylvánii ve Filadelfii uveden do provozu ENIAC (Electronic Numerator Integrator And Computer) – první stroj na světě, který měl veškeré architektonické rysy moderních počítačů.

Pokud jde o to, kdy vznikl prvni počítač?

V roce 1944 byl na univerzitě v Pensylvánii uveden do provozu elektronkový počítač ENIAC, který byl prvním počítačem, který pracoval podobně jako dnešní počítače.

By Mages Mirles

Jak se nazývá jeden z prvních předchůdců počítačů? :: Jaký je rozdíl mezi optickou a laserovou myši?
Užitečné odkazy