Domovská stránka > K > Kdo Vynalezl První Počítačovou Myš?

Kdo vynalezl první počítačovou myš?

Počítačová myš/Vynálezci

Přečtěte si více

Kdo vynalezl grafické rozhraní a myš?

Jeden z předchůdců GUI byl vyvinut v Stanford Research Institute. Práce vedl Douglas Engelbart. V prostředí byly odkazy, se kterými se manipulovalo pomocí myši a to z důvodu malého rozlišení tehdejších obrazovek. Tento koncept odkazů byl dále vylepšován a rozšířen pracovníky Xerox PARC, zejména Alanem Kayem. Jak fungovala první myš? Počítačová myš prošla dlouhým vývojem. První myši byly spíš hranaté, těžko uchopitelné a měly jen dvě tlačítka. Postupně se měnil tvar myší tak, aby se přizpůsobil tvaru ruky a začaly se objevovat tzv. ergonomické myši.

Jakou podobu měla první myš?

Původní myš byla vyřezána z kusu dřeva a obsahovala kolečko, které převádělo pohyb zařízení na posun kurzoru na obrazovce. Zařízení mělo jedno červené tlačítko na horní straně a kabel vycházející z její zadní části a kdosi v Engelbartově laboratoři poznamenal, že vypadá jako myš. Pojmenování se uchytilo. Tak kdy byla vynalezena počítačová myš? Myš vynalezl Douglas Engelbart ve Stanfordském výzkumném institutu (SRI International) v roce 1963. V roce 1964 mu ji postavil William English v Engelbartově ARC centru (Augmentation Research Center) a kvůli kabelu, který z ní vycházel, ji pokřtil na „myš“.

Jakou vertikalni myš?

Tipy na vertikální myši

Pořídit se dá od 900 korun.. Mezi ty dražší a bezdrátové modely se řadí Evoluent VM4R-W, jejíž cena začíná na 3000 Kč. Naprosto odlišný ergonomický koncept nabízí myš Posturite Penguin Medium. Vypadá už spíše jako joystick A koupit ji můžete za 2600,- korun.
Můžete se také zeptat, kdo vynalezl grafické rozhraní? WIMP je v informatice zkratka označující první grafické uživatelské rozhraní založené na práci s okny, které vytvořil v roce 1980 Merzouga Wilberts.

Kdy vzniklo první grafické rozhraní?

ikony, menu, posuvníky, tlačítka apod., ovládá uživatel pomocí myši, klávesnice, touchpadu aj. Uživatel tak ovládá program a sděluje zařízení, co má dělat. GUI bylo zavedeno v 70. letech místo do té doby používaného příkazového řádku (první grafické rozhraní WIMP vzniklo ve firmě Xerox). Jak vznikl první počítač? V roce 1944 byl na univerzitě v Pensylvánii uveden do provozu elektronkový počítač ENIAC, který byl prvním počítačem, který pracoval podobně jako dnešní počítače. Na rozdíl od Z3 umožňoval vytvoření smyčky i podmíněné skoky a byl Turingovsky úplný.

Může se také zeptat, jak funguje myš?

Mechanické myši

Jejich funkce spočívá v kolečku, které je umístěno v dolní části zařízení a mírně z něj vykukuje. Při pohybu po podložce se pak kulička otáčí, na ni přiléhající válečky roztáčí malá kolečka, která zajišťují přerušování světelného paprsku. Ten je snímán senzory, které tímto detekují pohyb.

By Rask Mairs

Jaký je rozdíl mezi optickou a laserovou myši? :: Jak se naučit programátorský jazyk?
Užitečné odkazy