Domovská stránka > C > Co Je To Trudnomyslnost?

Co je to Trudnomyslnost?

Trudnomyslnost, jiným výrazem splín, melancholie, zádumčivost, světabol nebo deprese je označení pro vyjádření určité úrovně smutku. Nejedná se o odborný pojem, je spíše lidový nebo literární.

Přečtěte si více

Co to znamená Chabr?

Chábr – do slangu mladých tentokrát tento výraz nepronikl z angličtiny ale z vězeňského argotu. Chábr je nejlepší kamarád ve vězení – v on-line komunikaci pak je chábr kamarád mužského pohlaví nebo přítel. Co je to Antonimum? Antonyma (slova protikladná, opozita) jsou slova opačného, protikladného významu. Znamená to tedy, že pokud máme dvě slova, jedno je přesným opakem druhého (velký –⁠ malý, správně –⁠ špatně). Některé slovo může mít více antonym, zejména pokud má více významů.

Co je to impulzivní?

Impulzivní – jednající podle podnětů, bez jejich dostatečné kontroly. Podle toho, co je zadumcivy? “Zádumčivý” je přídavné jméno označující člověka, který často dumá - tedy dlouze a usilovně přemýšlí. Je většinou tichý, ponořen do vlastních myšlenek, příliš se před ostatními neprojevuje.

Co to znamená Sheesh?

Božínku. Sheesh! Please I'm counting on you! Prosím počítám s tebou. Když to vezmeme v úvahu, co je to tho? Informace o zkratce 'tho'

Ačkoli, nicméně.

Co je to mukl?

Označení mukl se v českém jazykovém prostředí objevilo nejpozději na počátku 20. století a to v identickém významu, jaký má původní slovo Muckel v němčině – tedy česky muž, chlap. Společně s dalšími německými termíny, například Wache (stráž) – vachař, bachař se stalo součástí frazeologie brněnského podsvětí. Co je to slovo mnohoznačné? Slova mnohoznačná mají více významů (ale věci či skutečnosti, které slova pojmenovávají, jsou si podobné). Další mnohoznačná slova jsou například houba, kohoutek, koruna, hřebínek, zvonek, myš, měsíc, ohryzek, … Takové OKO. Může být na silonkách, může být vykulené, může být volské, když se smaží na pánvičce.

Co to jsou slova souznačná?

Synonyma, též slova souznačná, jsou slova nebo slovní spojení se vzájemně stejným nebo podobným významem, která lze za určitých okolností zaměňovat. Dodávají jazyku bohatství, umožňují jemné odstínění významů v závislosti na kontextovém a stylistickém zabarvení.

By Aloisia Riechman

Jak se značí Protiklad? :: Jak se prezdiva Paříži?
Užitečné odkazy