Domovská stránka > C > Co Dělat Se Starým Počítačem?

Co dělat se starým počítačem?

Využijte kolektivní systém a zpětný odběr elektrozařízení

V praxi to znamená, že starý počítač zaneste prodejci elektroniky, který je zapojený do kolektivního systému (Asekol, Ekolamp, Elektrowin atp.) nebo navštivte sběrný dvůr ve vašem městě. Bezplatně od vás počítač převezmou.

Přečtěte si více

Jak zjistit stáří graficke karty?

Typ grafické karty zjistíte jednoduchým způsobem. Ve svém počítači kliknete na položku Start, poté vyberete Spustit a napíšete příkaz dxdiag. V okně přepnete na záložku Zobrazení, kde uvidíte všechny informace o grafické kartě. Jak starý je notebook? Nejjednodušší způsob, jak zjistit stáří notebooku, je ten, že se podíváte na výrobní štítek na spodní straně přístroje. Datum výroby je tam v mnoha případech uvedeno. Štítky jsou však provedeny odlišně – záleží totiž na výrobci i modelu, jak jsou údaje vyznačeny.

Jak zjistit stáří NTB?

Každý notebook má na spodní straně štítek s mnoha informacemi, kde nechybí seriové číslo, typ noťasu, kde jej vyrobili a také i datum, kdy to bylo. Většina značkových počítačů má tyto informace také, u pc, které byly sestaveny z „noname“ dílů, to obvykle není, proto je třeba to zjistit jinak. Může se také zeptat, jak oživit starý pc? Instalujeme nový systém na starý počítač

Vytvořený instalační disk vložíte do USB portu, spustíte počítač a vhodnou klávesou otevřete základní nastavení počítače, takzvaný BIOS - v případě našeho Aceru je to F2, ale může to být i F1, F10, DEL, nebo ESC. Zpravidla tato informace problikne při spuštění na obrazovce.

Jak využít starý notebook?

Dobrou volbou je přeměnit funkční pevný disk poškozeného počítače na externí pevný disk, který lze použít v novém počítači. Kromě toho můžete také obnovit soubory ze staré jednotky na nový disk nebo jej zcela naformátovat pro další úložiště. Kam darovat stary notebook? Darujnotebook.cz - pomáháme pomáhat.

Podle toho, jak zjistit jestli je vadná grafická karta?

Toto se projevuje barevnými artefakty, pruhy nebo kostičkami ve 2D i 3D obrazu a nestabilitou počítače (tuhnutí, nahodilé restarty či vypínáním PC). V případě, že se tyto barevné chyby objevují na obrazovce, bude se s největší pravděpodobností skutečně jednat o neopravitelnou závadu na grafické kartě - vadnými paměťmi. Jak zkontrolovat funkčnost grafické karty? Uděláte to tak, že stisknete [Windows] + [R] a do příkazové řádky, která se objeví, napíšete »dxdiag« a stisknete »OK«: spustí se »Nástroj pro diagnostiku rozhraní DirectX«. Přejděte do záložky »Zobrazení« a podívejte se, zda v části nazvané »Poznámky« nejsou uvedeny nějaké hardwarové problémy.

Jak změřit výkon grafické karty?

Prvním programem, který na otestování výkonu grafické karty použijeme, bude program Unigine Heaven 4.0. Jedná se o nástroj dostupný zdarma pro osobní použití, který ve smyčce vykresluje obraz, který svou povahou důsledně testuje procesor grafické karty (GPU).

By Linda Brigantino

Jak zobrazit znaky na klávesnici? :: Jak zjistit heslo k počítači?
Užitečné odkazy