Domovská stránka > C > Co Způsobí Otevření Fototranzistoru?

Co způsobí otevření Fototranzistoru?

Fototranzistor je v elektrotechnice typ polovodičové součástky využívající vnitřní fotoelektrický jev. Světelné záření dopadající do kolektorového PN přechodu otevře průchod proudu mezi bází a emitorem.

Přečtěte si více

Jak vypada tranzistor?

Tranzistor je třívrstvá polovodičová součástka, kterou tvoří dvojice přechodů PN. Tranzistory jsou základní aktivní součástky, které se používají jako zesilovače, spínače a invertory. Jsou základem všech dnešních integrovaných obvodů, jako např. procesorů, pamětí. Jaký je princip tranzistoru FET? Jejich princip je značně odlišný od principu bipolárního tranzistoru. Řídicí elektrodou tranzistorů typu FET teče buď jen velmi malý proud ekvivalentní proudu diody v závěrném směru, nebo je tato řídicí elektroda izolovaná od řízeného obvodu vrstvičkou SiO2, takže jí neteče prakticky žádný proud (má odpor cca 1012 W ).

Co znamená zesílení tranzistoru?

Tranzistor – zesilovač střídavého signálu

Střídavý proud (bez stejnosměrné složky, kmitající „kolem nuly“) na vstupu umožní zesílit jen kladné půlvlny, pro záporný proud je tranzistor zavřený. „Nula“ střídavého signálu se proto musí posunout do pracovního bodu tranzistoru.
Jak funguje zesilovač zvuku? Zesilovač je elektrický čtyřpól, na jehož vstupní svorky přivádíme signál, který chceme zesílit. Je to tedy elektronické zařízení, které zesiluje elektrický signál. Zesilovač mění amplitudu zesilovaného signálu (zesiluje), ale neměl by měnit frekvenci ani tvar zesilovaného signálu (zkreslovat signál).

Kolik tranzistoru je v procesorů?

V prvních měsících se prodaly desítky tisíc kusů. Zahajuje první generaci procesorů x86. Počet tranzistorů na čipu se zvýšil na 29 tisíc. Jak se liší Emitorový proud od kolektorového? Je-li napětí mezi kolektorem a emitorem konstantní, pak kolektorový proud vypočítáme ze vztahu pro proudový zesilovací činitel. Emitorový proud je roven součtu proudů kolektorového a bázového.

Co je to Darlingtonovo zapojení?

Darlingtonovo zapojení je zapojení dvou bipolárních tranzistorů, uvedené na obráz- ku 1. Kolektor prvního tranzistoru (T1) je možné buď spojit s kolektorem druhého tranzistoru, nebo lépe zapojit přímo na napájecí napětí (zapojení SC), čímž se u tohoto tranzistoru eliminuje Millerův efekt. Tak co to je unipolární tranzistor? Unipolární tranzistor je polovodičový prvek, používaný pro zesilování, spínání signálů a realizaci logických funkcí. Označení unipolární vyjadřuje, že přenos náboje je v tomto tranzistoru uskutečňován pouze majoritními (většinovými) nosiči náboje (na rozdíl od bipolárního tranzistoru).

Co je to MOS FET?

MOSFET (Metal Oxide Semiconductor Field Effect Transistor) je polem řízený tranzistor, u kterého je vodivost kanálu mezi elektrodami Source a Drain ovládána elektrickým polem vytvářeným ve struktuře kov(M)–oxid(O)–polovodič(S) napětím přiloženým mezi hradlo (Gate) a Source.

By Critta Reichman

Jak se používá Bluetooth? :: Kde se používá UDP?
Užitečné odkazy