Domovská stránka > J > Jak Poznat Co Je To Za Kytku?

Jak poznat co je to za kytku?

Mobilní aplikace rozpozná květiny, v databázi jich má osm tisíc. Zjistit název květiny během několika sekund umožňuje nová webová aplikace plant.id, kterou vyvinuli tři absolventi Mendelovy univerzity. Funguje na základě umělé inteligence, rostlinu pozná podle fotky.

Přečtěte si více

Jak funguje PlantNet?

Postačí telefon se systémem Android či iOS vybavený fotoaparátem, bezplatná aplikace PlantNet a připojení k internetu. Pak stačí rostlinu vyfotit a aplikace poměrně spolehlivě určí její jméno. Stačí vyfotit a aplikace rostlinu rozpozná. Jak poznat kytku aplikace? Aplikace FlowerChecker, která je nyní dostupná na Google Store i App store, funguje tak, že vyfotíte pro vás neznámou rostlinu a zašlete ji expertům, kteří ji pro vás identifikují. Rozpoznání rostlin přitom neprobíhá strojově, ale hodnocením téměř 50 expertů na botaniku.

Jak poznat rostliny do herbáře?

Pl@ntNet je obrazová aplikace pro rozpoznání rostlinného druhu a je dostupná pro operační systémy iOS i Android. Před samotným spuštěním Pl@ntNet se na vytváření databáze rostlin podíleli i žáci z českých a slovenských škol, kteří spolu s učiteli fotografovali kytky ze svého okolí. Lidé se také ptají, co je tohle za kytku? Určit název neznámé rostliny pomáhá od letošní zimy lidem z celého světa česká aplikace FlowerChecker. Stačí jen přes mobil nebo web zaslat fotografii dané rostliny. Nebo ještě lépe několik fotografií, aby mohl tým vědců rostlinu snáze identifikovat.

Když to vezmeme v úvahu, jak poznat keř?

Keř je dřevnatá rostlina vyšší než trávy a byliny, která se hned u země nebo poměrně nízko nad zemí dělí do mnoha větví. Na rozdíl od vyšších stromů keře nemají hlavní kmen. Jak urcit strom? Ať už jste milovníky flory, nebo jen chcete vědět, jaká se před vámi nachází květina, strom, sukulent či třeba houba, pomůže vám s jejich identifikací aplikace PlantSnap. Do ní totiž stačí vyfotit nebo nahrát snímek a hned znáte výsledek.

Co rostlina obsahuje?

Jako u ostatních organizmů asi 90% celkové hmotnosti sušiny rostlinných těl představují atomy uhlíku a kyslíku. Následuje vodík, dusík, draslík a vápník, u dalších prvků se již obsah pohybuje v desetinách procent a méně. Mezi jednotlivými rostlinami však existují poměrně značné rozdíly; např. Co je to za keř? Keř je morfologická forma dřevnaté rostliny – fanerofytu, jejíž hlavní odlišností od stromu je absence hlavního kmene. Typicky nízko nad zemí se keře rozdělují do mnoha větví. Keře bývají nižší než stromy a vyšší než trávy a byliny. V ovocnářství jsou keře označením pro ovocné dřeviny bez kmínku.

Jak poznat bylinky?

Pl@ntNet je obrazová aplikace pro určení rostlinného druhu. Je vyvíjena vědci z Francouzských výskumných organizací (Cirad, INRA, Inria a IRD), ze sítě Tela Botanica a díky finanční podpoře nadace Agropolis. Neplacená aplikace pomáhá správně určit druh rostliny z fotografií pomocí sotware pro vizuální rozpoznání.

By Marie-Jeanne Lanzalotti

Co to tu kvete aplikace? :: Jak propojit Pinterest a Instagram?
Užitečné odkazy