Jak dlouho vydrzi 1gb dat?
Činnost | 500 MB | 2 GB |
---|---|---|
E-mail s přílohou | 1 000 | 4 000 |
Poslouchání hudby | 100 písní | 400 písní |
Sledování videa | 1 hodina | 4 hodiny |
Volání přes Skype | 15 hodin | 60 hodin |
Když to vezmeme v úvahu, jak dlouho vydrží 3gb dat?
Aplikace | Spotřeba dat za hodinu | Průměrné denní používání |
---|---|---|
Snapchat | 160 MB | 80 MB (30 minut) |
100 MB | 242 MB (145 minut) | |
Netflix | 3 GB (HD videa) | 4 GB (80 minut) |
YouTube | 3 GB (HD videa) | 550 MB (11 minut) |
Kolik stojí GB?
Průměrná cena 1 GB mobilních dat u nás činí 8,15 dolaru (ano, oproti roku 2020 se ještě zdražovalo!), takže Česko uzavírá TOP20 nejdražších zemí světa. Pro srovnání, na Slovensku stojí 1 GB dat 3,55 dolaru, v Polsku 0,64 dolaru, v Rakousku 1,17 USD a v Německu pak 3,38 dolaru. Tak kolik dat je na měsíc?
Činnost | 1 h / měsíc | 10 h / měsíc |
---|---|---|
Poslouchání hudby | 60 MB | 600 MB |
Sledování videí (Youtube, Stream) | 306 MB | 3 GB |
Řízení s online navigaci | 60 MB | 600 MB |
Videohovor (Skype, Facetime) | 720 MB | 7,2 GB |
Kolik dat pro navigaci?
Nejlépe dopadla navigace Waze, která potřebovala ve verzi pro Android i iOS zhruba 8 MB (3 MB při výpočtu trasy a 5 MB při navigování). Google Maps pro Android slupnuly zhruba 17 MB (9 + 8 MB), verze pro iOS pak 13 MB (3 + 10 MB). Také, jak dlouho vydrží 1 5 gb dat? Takže na občasný email a sem tam kouknout ano, ale jinak to vyplácáš raz dva. Doma mám wifi, v práci taky, na mobilu mám 1,5 GB a v pohodě vystačím, většinou mi ještě 0,5 GB zbyde. Normálně na tom vyřizuju maily, messengar, instagram, line či whats app.
Jak dlouho vydrží 100 MB?
Vydrží přesně tak dlouho, než je vyčerpáš. Ne, na tohle se fakt nedá odpovědět, pochopitelně videa, písničky i streamovací služby mají požadavky extrémní, tam můžeš být vyřízen i za pár minut, pokud budeš v messengeru posílat jen holý text, vydržíš s tím dýl než měsíc. Co nejvíc žere data?
Aplikace / Webová stránka | Spotřeba dat za 1h |
---|---|
452 MB | |
504 MB | |
Video hovor přes Skype, Facetime | 720 MB |
Stream a YouTube videa ve full HD rozlišení | 1,3 GB |
Může se také zeptat, jak dlouho vydrzi data na hdd?
Data uložená magneticky na plotně HDD vydrží deset a více let (zatímco data uložená v kondenzátorech SSD vydrží deset a více týdnů!), takže jejich čitelnost by měla být dostatečná po celou dobu životnosti harddisku.