Domovská stránka > C > Co Predstavuje Open Source?

Co predstavuje open source?

Open source je software, jehož zdrojové kódy jsou volně k dispozici. Dobrovolní vývojáři mohou zdrojové kódy studovat a modifikovat. Vylepšené nebo nové části takovéhoto softwaru jsou poté zakomponovány do celkové struktury a díky tomu se open source software vyvíjí.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, co je open source licence?

Open-source licence je v informatice typ licence počítačového softwaru a dalších produktů, které umožňují použít, modifikovat, nebo sdílet zdrojový kód, návrh nebo design v rámci definovaných podmínek. Co patří mezi svobodný software? Mezi nejznámější svobodný software patří například operační systém Linux, prostředí KDE, prostředí GNOME, aplikace na úpravu grafiky GIMP, webový prohlížeč Firefox a kancelářský balík LibreOffice. Množství svobodného softwaru je obrovské a lze nalézt software téměř pro každou oblast použití.

Co je to otevřený zdrojový kód?

Software s otevřeným zdrojovým kódem (OSS) je software, jehož zdrojový kód je veřejně viditelný a měnitelný nebo jinak otevřený. Pokud zdrojový kód není viditelný a měnitelný veřejností, považuje se za uzavřený nebo chráněný. Zdrojový kód je zákulisní programovací část softwaru, na kterou se uživatelé obvykle nedívají. Co je to software? Software (též česky programové vybavení, někdy psáno též počeštěně softvér) je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost.

Pokud jde o to, co je to proprietární software?

Proprietární software nebo také software s uzavřeným kódem (z anglického: closed source) je takový software, kde jeho autor upravuje licencí (typicky EULA) či jiným způsobem možnosti jeho používání. Jaké jsou výhody legálního softwaru? Použitím svobodného softwaru se rozvíjí kreativní myšlení, upevňují se obecně platně dovednosti, což vede k samostatnosti a schopnosti řešit zadané úkoly různými způsoby.

Jaké jsou výhody používání komerčního software?

Například komerční program vám mimo jiné umožňuje vytvoření hlavní knihy či generování účetní závěrky přesně podle standardů v daném státě. Specialisté také určují pravidla užívání systému, jednotlivé módy, hlavní menu, reporty či design hlavní obrazovky. Když to vezmeme v úvahu, co je to softwarové pirátství? Příklad počítačového pirátství

Softwarové piratství je kriminální činnost, při které nelegálně kopírujete, stahujete, užíváte software, na který se vztahují autorská práva výrobců, prodejců a autorů těchto softwarů.

Jak se nazývá komerční software s určitými omezením?

Public domain - jedná se o software, u kterého se jeho tvůrci dobrovolně vzdali svých autorských práv. Takovéto programy můžete jakkoliv upravovat i volně šířit. Tento pojem znamená, že autor díla se rozhodl, že dovolí svoje dílo volně užívat, bez nároku na další ochranu díla.

By Tripp

Který software je dostupný zdarma? :: Jak začít s podnikáním?
Užitečné odkazy