Domovská stránka > K > Který Z Protokolů Používá Dns?

Který z protokolů používá DNS?

Informaci o DNS serverech na dané síti klient zjišťuje nejčastěji přes protokol DHCP, na IPv6 přes NDP (DHCPv6 tuto informaci neposkytuje).

Přečtěte si více

Když to vezmeme v úvahu, co znamenají jednotlivé typy dns záznamu?

Jednotlivé DNS záznamy ovlivňují chod služeb na doméně. Určují totiž, co se má zobrazit, když se doména vloží do adresy internetového prohlížeče a také definují, kam mají přijít emailové zprávy. Například založením nebo smazáním A záznamu "zapnete" nebo "vypnete" zobrazování webové stránky, případně vytvoříte doménu 3. Tak co umoznuje dns? Systém DNS umožňuje přiřadit k číselné IP adrese určité symbolické jméno, takzvané doménové jméno, které si uživatelé snadno zapamatují a často jej dokáží intuitivně napsat například do webového prohlížeče.

Jaký typ DNS záznamu musí být v doméně nastaven aby bylo možné v této doméně provozovat mailserver?

DNS záznamy typu MX (mail eXchange) slouží k nastavení serveru, kam bude směrovat elektronická pošta zasílaná na e-maily na Vaší doméně. Co je privatni DNS? DNS je zkratkou anglického slovního spojení Domain Name System a představuje protokol, který zajišťuje překlad názvů domén webových stránek z nepřehledné (číselné) podoby využívané stroji na tzv. „doménové jméno“ – tedy název, který vidíte v prohlížeči a který zadáváte, když chcete na stránku vstoupit.

Když to vezmeme v úvahu, co je to primary dns?

Jedná se o protokol, který zpracovává propojení názvu internetových domén z číselné podoby na doménové jméno. Můžete se také zeptat, jak zjistit a záznam dns? DNS servery můžete zjistit z výpisu třeba pomoci naší aplikace WHOIS, kde vyplníte doménu pro kterou chcete údaje zjistit, zvolíte koncovku a kliknete na Check.

Co je AAAA záznam?

Určuje, na kterou IPv6 adresu se webový prohlížeč připojí při požadavku na zobrazení webu. Co jsou AAAA záznamy? A a AAAA záznam

Slouží pro nasměrování domény na konkrétní IP adresu. Zadáváte do něj adresu serveru, na kterém má doména obsah.

Tak jak přesměrovat doménu na jinou forpsi?

Při objednávce registrace nového doménového jména zvolíte ve čtvrtém bodě objednávky variantu "Redirect - DNS u FORPSI". Do otevřeného pole zadáte cílovou adresu v korektním tvaru. Na zadanou URL bude po dokončení registrace doména nasměrována.

By Gladstone

Jak správně nastavit MX záznam? :: Jak nastavit vyzvánění na iPhone přes GarageBand?
Užitečné odkazy