Domovská stránka > J > Jak Zjistit Velikost Operační Paměti?

Jak zjistit velikost operační paměti?

Návod na zjištění velikosti RAM paměti:

  1. Otevřete ovládací panel Systém klepnutím na tlačítko Start, klepnutím na příkaz Ovládací panely, klepnutím na položku Systém a údržba a potom klepnutím na položku Systém.
  2. V části Systém je údaj Paměť (RAM), který uvádí velikost paměti RAM vašeho počítače.

Přečtěte si více

Jak správně zapojit RAM?

Vícekanálové zapojení pamětí (tzv. multi-channel) propojuje paměťový řadič a moduly RAM několika kanály a zvyšuje tak datovou propustnost v PC, nebo notebooku. Pokud chcete multi-channel využívat, musíte do zařízení vložit odpovídající počet modulů (2/3/4 - Dual/Triple/Quad Channel), případně jejich dvojnásobek. Jak správně nainstalovat RAM? Instalace operační paměti do počítače

Ze všeho nejdříve vypněte počítač a odpojte od něj všechny kabely. Poté odmontujte bočnici počítačové skříně, abyste se dostali k základní desce. Sloty pro operační paměť RAM se nachází hned vedle procesoru.

Jak zjistím typ RAM v notebooku?

Operační paměť RAM

Typ a nastavení RAM zjistíme pro změnu opět v CPU-Z, tentokrát v záložce Memory a SPD. V Memory se dozvíte typ, celkovou kapacitu, reálnou frekvenci (protože jsou paměti DDR [double data rate], vynásobte si zobrazené číslo dvěma pro účinnou frekvenci) a nějaká základní časování.
Jak zjistit co mám v počítači? Otevřete nabídku Start. Zadejte na klávesnici, popřípadě vyhledejte položku Ovládací panely. V okně Ovládací panely vyhledejte odkaz Systém a zabezpečení a klepněte na něj. Po zobrazení stejnojmenného okna vyhledejte a následně klepněte na odkaz Systém nebo na odkaz Zobrazit velikost paměti RAM a rychlost procesoru.

Jak zjistit informace o grafické kartě?

Start → spustit → dxdiag → zobrazení → název grafické karty

Otevřete hlavní nabídku start a do vyhledávacího pole napište správce zařízení. Poté klikněte na šipku u řádku Grafické adaptéry a název vaší grafické karty je na světě.
Co je frekvence RAM? Nejběžnější frekvence pro paměti typu DDR3 jsou 1066 a 1333 MHz. V případě pamětí DDR4 se běžně setkáme s frekvencemi 2133 až 3000 MHz.

Jak změřit rychlost RAM?

A1 SD Bench – změří rychlost paměti, RAM i paměťové karty

Prostředí je velice jednoduché a k dosažení kýžených výsledků nám stačí jen několik kliknutí. Aplikace načte nejen paměť telefonu a RAM, ale rovněž paměťovou kartu, je-li v telefonu přítomna. Pouhým kliknutím pak lze spustit test rychlosti.
Jak zjistit frekvenci procesoru? V Ovládacích panelech klikněte na »Systém a zabezpečení« a dále na »Systém|Zobrazit velikost paměti RAM a rychlost procesoru«. Kromě rychlosti se zobrazí i přesný typ procesoru.

Co je to DDR3L?

Paměť DDR3L je paměťový modul SoDIMM podporující dvojí napětí, který podporuje provoz při napětí 1,5 V i 1,35 V.

By Lombardy

Co je to HDD disk? :: Jak rozeznat DDR3 a DDR4?
Užitečné odkazy