Domovská stránka > J > Jak Zjistit Operacni Systém Mac?

Jak zjistit operacni systém Mac?

V nabídce Apple  v rohu obrazovky vyberte možnost O tomto Macu. Měli byste tady vidět název systému macOS, například macOS Monterey nebo macOS Big Sur, následovaný číslem verze. Pokud potřebujete znát také číslo sestavení, zobrazíte ho kliknutím na číslo verze.

Přečtěte si více

Jaký je nejnovější macOS?

Poslední verze operačního systému macOS Mojave nesla označení 10.14.6 a byla vydána v květnu roku 2021. Jak získat staré verze systému macOS? Stažení macOS na Mac pomocí Safari

Po stažení instalačního programu z App Storu se instalační program automaticky spustí. Safari stáhne následující starší instalační programy jako bitovou kopii disku pojmenovanou InstallOS. dmg nebo InstallMacOSX. dmg.

Jak aktualizovat macOS Sierra?

Aktualizace macOS na Macu

  1. V nabídce Apple  v rohu obrazovky zvolte Předvolby systému.
  2. V okně Předvolby systému klikněte na Aktualizace softwaru.
  3. Klikněte na Aktualizovat nebo Upgradovat:
Jak zjistit parametry Macbook? Chcete‑li otevřít zprávu o systému, použijte příkaz Apple > O tomto Macu a potom klikněte na Systémový profil. Tip: Můžete také podržet klávesu Alt a použít příkaz Apple > Informace o systému.

Jak zjistit velikost disku na Mac?

Stav vašeho úložiště si můžete zobrazit pomocí loga Apple v horním řádku nabídek a vybráním první položky O tomto Macu na záložce Úložiště. Od verze macOS High Sierra naštěstí zmizela tajemná kategorie Jiné a systém je současně o poznání lépe šetrnější k vašemu úložišti. Kdy vyjde macOS 12? Pakliže se tedy těšíte na instalaci, v kalendáři si poznačte datum 25. října. Přesně v ten den se totiž uživatelé macOS po celém světě konečně dočkají.

Kdy vyjde nový macOS?

V červnu letošního roku Apple na své vývojářské konferenci WWDC 2021 představil nové operační systémy. Pomyslná světla reflektorů samozřejmě padla na iOS 15, potažmo tedy na iPadOS 15. Zároveň se však nezapomnělo ani na watchOS 8 a macOS Monterey. Jak upgradovat na macOS Catalina? Jak aktualizovat?

  1. klikněte na ikonu Apple v horním levém rohu vaší obrazovky.
  2. klikněte na Předvolby systému.
  3. zvolte Aktualizace softwaru.
  4. klikněte Upgradovat postupujte podle pokynů

Jak na Macu stáhnout jakoukoliv verzi macOS?

Způsobů, pomocí kterých můžete stáhnout jakoukoliv verzi macOS, existuje hned několik. Mezi nejjednodušší možnost patří samotný instalátor stáhnout přímo z App Storu, u starších verzí macOS pak přímo ze stránek Applu, které jsou určené pro vývojáře.

By Ynez

Co je lepší iPhone nebo Android? :: Co se starým počítačem?
Užitečné odkazy