Domovská stránka > J > Jak Funguje Smtp Server?

Jak funguje SMTP server?

Internetový protokol SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) se využívá k přenosu e-mailů mezi počítačovými programy na elektronickou poštu. Využívá přímého spojení, a tak zajišťuje doručení pošty od odesílatele k adresátovi. Ten k ní může přistoupit online nebo offline prostřednictvím protokolů POP3 nebo IMAP.

Přečtěte si více

Které protokoly využívá elektronická pošta?

Pro příjem zpráv se běžně využívá protokol POP3 nebo IMAP. Poštovní servery, a další Message Transfer Agents (MTA), používají SMTP pro odesílání a příjem poštovních zpráv mezi sebou. Směrování se provádí pomocí nastavených pravidel nebo DNS MX (Mail Exchanger) záznamů domény. Podle toho, který poštovní protokol se používá pro odesílání emailu? Termín e-mail se používá jak pro internetový systém elektronické pošty založený na protokolu SMTP (Simple Mail Transfer Protocol), tak i pro intranetové systémy, které dovolují posílat si vzájemně zprávy uživatelům uvnitř jedné společnosti nebo organizace (tyto systémy často používají nestandardní protokoly, mívají

Co je to SMTP Relay?

SMTP relay servery převezmou dočasně příjem elektronické pošty v době, kdy primární server z nějakého důvodu není dostupný. Nedostupnost nemusí být nutně způsobena přímo nějakou poruchou, ale například přetížením primárního serveru, nebo jeho nedostupností z určitých lokalit Internetu. Pokud jde o to, jak funguje e mailová pošta? Jmenuje se SMTP – Simple Mail Transfer Protocol a našim odchozím datům (tedy e-mailu) říká, co mají dělat. Konkrétně pak udělají to, že naši zprávu dostanou z počítače na server odchozí pošty a vypustí ho do světa internetu, kde si najdou e-mailovou schránku příjemce.

Podle toho, jak nastavit smtp seznam?

Jako "Odchozí e-mailový server (SMTP)" zadejte "smtp.seznam.cz". Dále musí být zatrženy všechny čtyři volby "Server odchozí pošty vyžaduje ověření", "Při odesílání e-mailů používat stejné uživatelské jméno a heslo", "Vyžadovat SSL pro příchozí e-maily" a "Vyžadovat SSL pro odchozí e-maily". Co to je elektronická pošta? Elektronická pošta, zkráceně e-mail, je jedna z nejrozšířenějších služeb pro elektronickou komunikaci, to znamená komunikaci po internetu. Existuje od roku 1965, ale masově se rozšířila až v roce 1996. To byla spuštěna jedna z prvních volně dostupných e-mailových služeb – Hotmail.com od společnosti Microsoft.

Na jakém principu pracuje e-mail nebo služba WWW?

Elektronická pošta funguje tak, že uživatel má na tzv. poštovním serveru u svého poskytovatele (ISP – Internet Service Provider) vyhrazený určitý paměťový prostor (schránku), pro příchozí a odchozí poštu. Aby si je mohl přečíst, musí se s tímto serverem spojit a zprávy uložit na svůj počítač. Kdy se začal používat email? V roce 1971 vymyslel Ray Tomlinson emailovou komunikaci - Aktuálně.cz.

Jak zadat emailovou adresu?

Jak vytvořit e-mailovou adresu

  1. E-mailové adresy můžete také vytvářet přímo v editoru kliknutím na Nastavení.
  2. V záložce E-mailové účty klikněte na SPRAVOVAT E-MAILOVÉ ÚČTY.
  3. Klikněte na Nový e-mailový účet.
  4. Zadejte název e-mailové schránky, vaše jméno a heslo. Zvolte Vytvořit nový účet.

By McCafferty

Jak vybrat notebook pro střih videa? :: Co dělat když nejde načíst externí disk v TV?
Užitečné odkazy