Domovská stránka > C > Co Znamená Jméno Berenika?

Co znamená jméno Berenika?

Berenika je ženské křestní jméno starořeckého původu. Je odvozeno ze starořeckého, respektive makedonského jména Bereniké. Význam tohoto jména je „ta, která přináší vítězství“. Její latinskou variantou je Veronika.

Přečtěte si více

Odkud pochazi jméno Veronika?

Veronika je ženské křestní jméno. Podle českého kalendáře má svátek 7. února. Původ má v řeckém jménu Bereniké (Phereniké) s významem „přinášející vítězství“, podle méně pravděpodobného výkladu pochází z řecko-latinského vera icona, což znamená „pravý obraz“. Když to vezmeme v úvahu, kolik je veronika? V České republice je celkem 88 854 lidí se jménem Veronika.

Jak říkat Elisce?

Domáckými podobami jména jsou Eli, Elis, Elza, Líza aj. Jméno Eliška se užívá i na Slovensku. Anglická verze je zmiňovaná Elizabeth nebo Alice. Podle toho, jak říkat michalovi? Domácky se jméno užívá jako Míša, Miška, Mišan, Mišánek, Mišák, Míki, Majki, Michálek aj. Jméno je oblíbené nejenom u nás, ale po celém světě. Užívá se i na Slovensku. Angličtina jméno zná jako Michael, Mitchell, také Mike, Mick, Micky apod., němčina pak jako Michael, Michel nebo Mischa.

Jak se říká Berenice?

Jméno je moc krásné, kamarádka má doma 3 děti, od nejstarší má jména Berenika, Ema a nejmladší je Jáchym. Berči říká Berčo, Beruš, mě se třeba Beruško nebo Beruš moc líbí. Kolik je Berenik v ČR? Jméno Berenika má 896 lidí je na 431. místě v ČR, věkový průměr 12 Svátek má 7.2. Význam: přináší vítězství

Kdo je Berenika Kohoutová?

Berenika Kubín Kohoutová, dříve vdaná Čecháková (* 15. února 1991 Praha), je česká herečka, zpěvačka, blogerka a spisovatelka. Kdy vzniklo jméno Veronika?

Veronikajmeniny 7. února
Původ jménařecký
Význam jménapřinášející vítězství, vítězka
Četnost jména v ČR (2016)88 854
Pořadí podle četnosti30.
3 další řádky

Co znamená slovo Lenka?

Původ jména může být dvojí. Buď se jedná o domáckou variantu jména Helena, které má řecký původ ve slově světlo nebo pochodeň (srovnejte s Helios), nebo o zkrácenou verzi jména Magdaléna — jména odvozeného od biblického místa Magdala. Jako zkrácenina se používá i u jmen Apolena či Eleonora.

By Roanna

Jak říkat Patrikovi? :: Jaký procesor notebook?
Užitečné odkazy