Domovská stránka > C > Co Je To Directory?

Co je to Directory?

Active Directory je v informatice název adresářových služeb LDAP implementované firmou Microsoft pro řadu systémů Windows NT. Active Directory byla představena ve Windows 2000 jako nástupce Domény Windows, který umožňoval pro centrální uchování informací využít stromovou strukturu databáze.

Přečtěte si více

Jak spustit Active Directory?

Instalace AD – server s GUI

  1. Otevřeme Server Manager.
  2. Manage > Add Roles and Features.
  3. Next.
  4. Role-based or feature-based installation.
  5. Vybereme náš server a next.
  6. Zaškrtneme Active Directory Domain Services, klikneme na Add Feature (Administrative tools, powershell module), Next.
  7. Next (žádné další features nepotřebujeme)
  8. Next.
Co je to strom domén a co je les domén v Active Directory? Les (Forest), schéma a vztahy důvěry

Jeden nebo více stromů se nachází v lese (Forest). Les sdílí společné AD schéma (Active Directory Schema). Schéma definuje AD databázi, co v ní může být uloženo a jakou to má strukturu. Každá doména má vlastní databázi (obsah), ale stejnou strukturu (schéma).

Pokud jde o to, co to je domain controller?

Doménový řadič (Domain Controller, často se používá zkratka DC) je počítač (server), na kterém běží operační systém Windows Server 2003 (nebo 2000) a obsahuje repliku doménového adresáře (lokální doménovou databázi). V doméně může být více doménových řadičů a každý obsahuje úplnou repliku adresáře pro danou doménu. Co znamená slovo doména? Slovo „doména“ je zkratka, správně bychom měli říkat „doménové jméno“. Je to unikátní adresa na internetu. Používá se tak, že se přímo píše do internetového prohlížeče (např.) a také tvoří část emailové adresy za @ (např.)

Jaké objekty se nachází v Active Directory?

V databázi Active Directory jsou uloženy objekty organizačních jednotek, uživatelských účtů a skupin. Organizační jednotka představuje jakýsi kontejner, který může obsahovat další objekty. Dále rozlišujeme uživatelské účty a účty počítačů. Různé druhy skupin byly jmenovány v části Active Directory – Instalace. Podle toho, jak nainstalovat rsat? Chcete-li nainstalovat RSAT v systému Windows 10 1809, přejděte do části Nastavení -> Aplikace -> Spravovat Volitelné Funkce -> Přidat a funkce (Nastavení systému Windows -> Aplikace -> Pokročilé funkce -> Přidat komponentu). Zde si můžete vybrat a nainstalovat potřebné nástroje z balíčku RSAT.

Jak vypada doména?

Doménové jméno je tvořeno posloupností několika částí oddělených tečkami. Části jsou seřazeny podle obecnosti: první část (např. cs) je nejkonkrétnější, může popisovat jeden konkrétní počítač, daší části (např. wikipedia) jsou obecnější, popisují celou velkou skupinu počítačů a sítí. A další otázka, jak vypadá doména? Doménové jméno sestává z několika částí (řádů) oddělených tečkami. Části jsou seřazeny od nejkonkrétnější po nejobecnější - první část např. www označuje jeden konkrétní počítač a poslední část např. cz označuje celou skupinu počítačů nebo sítí v internetu.

Co nahrazuje doménové jméno?

Doménové jméno, nebo zkráceně doména, je unikátní adresa na internetu. Díky nim je vyhledávání na internetu jednodušší. Nahrazují totiž IP adresy, které jsou tvořeny poměrně složitým číselným kódem.

By Hyacinthia Lokan

Co je to objekt? :: V čem spočívá význam maloobchodu?
Užitečné odkazy