Domovská stránka > C > Co To Je Ddr3?

Co to je DDR3?

DDR3 (Double Data Rate 3) je rychlejší druh operační paměti RAM, která je důležitá pro plynulý chod vašeho počítače či notebooku. Je nástupcem DDR2 a liší se především v rychlosti paměti.

Přečtěte si více

A další otázka, co je to ddr4?

Zkratka „Double Data Rate 4. “ DDR4 je čtvrtá generace DDR RAM, typ paměť běžně používané v desktop a notebook počítače. To bylo představeno v roce 2014, ačkoli to nezískalo široké přijetí až do roku 2016. DDR4 je navržena jako náhrada DDR3, předchozí standard DDR. Kolik pinu má DDR4? V současné době jsou používané 288/260-pin neregistrované moduly DDR4.

Jak správně vybrat RAM?

Při výběru RAM se zaměřte hlavně na jednu věc.

primární je velikost. U RAM jednoznačně platí - čím více, tím lépe. RAM paměti nemáte v běžném počítači nikdy zbytečně moc. Dále je důležitý verze paměti a frekvence, velikost je ale při běžném používání klíčová.
Tak jak poznat ddr3? Postupujte podle následujících kroků. Krok 1: Přejít na stažení CPU-Z přes odkaz . Krok 2: Po dokončení instalace tohoto nástroje jej spusťte a přejděte na stránku Paměť na kartě získáte podrobné specifikace paměti RAM vašeho počítače. CPU-Z uvádí váš typ paměti RAM jako DDR3.

Co je to DDR3L?

Paměť DDR3L je paměťový modul SoDIMM podporující dvojí napětí, který podporuje provoz při napětí 1,5 V i 1,35 V. Tak jak poznat ddr4? DDR4 mají vyšší frekvence a přenosové rychlosti, které na papíře vypadají hodně zajímavě. V závislosti na typu paměti mohou být hodnoty až o 50 % vyšší.

Co je DDR4 DIMM?

Standardní DDR4 teoreticky umožňuje modulům DIMM kapacitu až 512 GiB, ve srovnání s DDR3, která má své teoretické maximum 128 GiB za DIMM. DDR4 pracuje při napětí 1,2 V s frekvencí mezi 800 a 1600 Mhz. Jak vytahnout RAM? Otočte nejprve umělohmotnými svorkami na každém konci paměťových slotů, abyste mohli starý modul operační paměti RAM vytáhnout. Po vyndání starých slotů operační paměti odstraňte z paměťových modulů všechen prach. Moduly buď profoukněte stlačeným vzduchem, nebo je jemně vyluxujte.

Co je to operační paměť?

Operační paměť určuje, kolik toho na počítači můžete spustit současně, aniž by se začal výrazně zpomalovat. Důležitá je hlavně její kapacita, v některých případech pak i frekvence a další parametry. Patří k nejsnáze vyměnitelným komponentám počítače, ovšem u některých notebooků ji už naopak vyměnit nejde.

By Orton Hyslop

Jaké napětí RAM? :: Jak udělat z televize druhy monitor?
Užitečné odkazy